Rasedusehirm 07.12.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen 18- aastane neiu, kasutan rasestumisvastast preparaati Yasminelle alates 2. juulist, k.a. Ma räägin teile kogu oma loo, siis oskate ehk aidata mind. Ma pole suutnud hakata oma pille nii-öelda usaldama, teen nii üle nädala rasedusteste, mis on kohati väga väsitav ja kurnav, pidev muretsemine raseduse pärast on hinges, kuna rasedus oleks praegu vastuvõetamatu, kuid pigem karta kui kahetseda. Niisiis, alatest laupäeva õhtupoolikust, kui käisin pärast rasvast ''lõunasööki'' lumelauaga sõitmas ja kukkusin, on mul vahelduva eduga süda paha ja kõhus ''keerab'' kergelt, päris vesivedelalt lahti ei ole kõht, kuid minu jaoks on seegi juba üsna suur lahtisus, sest aastaid olen maadelnud kinnise kõhuga. Pühapäeval ei ajanud südant pahaks eriti... esmaspäeval ajas hommikul pisut ja täna hakkas öösel väga halb, see jätkus ka hommikusse ning kuni pärastlõunani. Kaasnes ka kõhulahtisus. Nende päevade jooksul on pisut nõrk tunne pidevalt ning ka peavalu vahepeal. Pille võtan õhtul kell 20.00 ja pärast pillivõtmist pole kõht lahti läinud õnneks, välja arvatud eile õhtul, kus tund aega pärast tavapärase pilli võtmist olin sunnitud varupakist lisapilli võtma. Kõhikinnisuse tõttu kasutasin u. 2 kuud tagasi ühe korra Guttalaxi tilkasid, mida võtsin 6 tundi pärast pillivõtmist (siis võtsin 18.00 pilli) ning kõhu lahtistas ta hommikuks, niisiis pillide mõjule see ei oleks tohtinud kahjulikku toimet avaldada. Umbes 2 nädalat tagasi hommikul hakkas mul pea ringi käima väga kõvasti ja samuti kõhus keerama, see kõik möödus umbes 20 sekundiga, järsku tuli ja järsku kadus. See ehmatas mind väga ning tegin järgmine hommik rasedustesti, First Step- negatiivne. Viimane vahekord oli 20. 11. Pärast seda algas pillivabal perioodil vereeritus, 25.11. Mingeid erilisi muudatudi veritsuses ma ei täheldanud, ainult seda olen tähele pannud, et võrreldes esimeste kasutuskuudega on verehulk vähenenud ning päevad kestavad umbes 4 päeva, võrreldes pillide mittekasutamisega olnud 8 päevaga, kuid mu arst ütles, et see on normaalne ning veritsus võib Yasminellega vahel üldse ära jääda. Seda mul õnneks juhtunud veel pole:) 28. 11 alustasin uue pillipakiga .1.12 tegin hommikul igaksjuhuks After 10 ribatesti- negatiivne. Üldiselt olen enda arust väga korralik pillivõtja, hilinemine on olnud max 3 tundi, kui pärast tavapärast pillivõtmise aega olen läinud trenni ning see on ''kõhu tööle'' pannud, ehk siis iste vedeldunud on, mitte küll vesivedelaks, aga siiski olen igaksjuhuks võtnud varupakist pilli. Selletõttu muutsin ka pilli võtmise aega hilisemaks. Muidu pole unustamisi ega teiste ravimite tarvitamist olnud, ka naistepuna mitte, ainult valuvaigisteid olen kasutanud vahel. Ühesõnaga, eile tegin Kaigerti riba- rasedustesti, mis oli Aptheka karpi pakendatud. Sellele matile pinnale, kuhu pidi ilmuma tulemus, ilmus ainult 1 joon ja see oli kontrolljoone piirkonnas, seevastu see läikiva paberiga ala, kus on kirjas MAX (kuhu maani tohib uriini sisse kasta), sinna läikivale paberile üles serva tekkis roosakas joon. Ehmatus oli suur. Internetis ringi kolades lugesin aga,et paljudel teistelgi on selline probleem ja ehmatus olnud, aga kui rasedus olemas, pidi see teine joon tekkima siiski ikka õigesse kohta, sinna kontrolljoone kõrvale (ja lisaks siis läikiva osa äärde kolmas roosakas joon). Siiski tegin täna hommikul After 10 plaattesti, mis näitas negatiivset tulemust. Mu küsimus kogu selle pika jutu peale oleks siis selline, et kas tõesti on pillid mind alt vedanud, tekkinud rasedus, mille tõttu ka iiveldus, kuid ükski test ei tuvasta veel seda, olgugi et sümptomid oleks nagu olemas? Või võib tegu olla lihtsalt mingi viirusega, kuna mu sõbranna, kellega tihedalt kokku puutun, täheldas eelmine laupäev samu sümptomeid (iiveldus, nõrkus, peavalu) ning lõplikult haigeks jäi ta selleks nädalavahetuseks alles. Vabandan, et mu kiri niii pikk ja segane tuli, kuid ma loodan,et saite mu jutust aru ning suudate minu muresse lahendust tuua:) Ilusat jõuluootust, M.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
pillide võtmine peaks tagama muretu elu, võttes ära pideva hirmu soovimatu raseduse ees. Oled korralik pillide võtja ja võid rahulikult usaldada nende toimet. Pillid on väga kõrge efektiivsusega, s.t. kindlustavad väga hea rasestumisvastase kaitse. Kõige sagedasem põhjus, miks pillide võtmise ajal on tekkinud rasedus, on pillide unustamine. Kui pille võtta skeemi järgi ja mitte unustada, pole ka põhjust karta rasedust. Kui pilli võtmisele järgneb oksendamine või esineb kõhulahtisus, võib see nõrgestada pillide toimet ja siis on soovitav kasutada lisa-kaitsevahendit (kondoomi). Lisapilli võtmisel tuleb arvestada, et see võib põhjustada iiveldust.
Kirjeldatud haiguspilt (iiveldus, kõhulahtisus, peavalu ) on iseloomulik viirusinfektsioonile. Mõistan su muret, kuid ei näe mingit põhjust enam rasedusteste korrata. Jätka pillide võtmist skeemi järgi.
Rahulikku jõulukuud,
Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Emakakaela rakumuutused, HPV ja rasedus

Mul on juba pikka aega olnud emakakaelal rakumuutused (ASCUS, CIN I-II) ja samuti on leitud kaks keskmise riskiga HPV tüve. Olen olnud mitu aastat jälgimisel ja pidanud tegema iga poole aasta tagant kolposkoopia ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Rasedaid ei vaktsineerita HPV viiruste vastu ega teostata ka konisatsioone. Nii, et jääte jälgimisele kuni raseduse lõpuni, siis ...

Loe edasi

Munasarja tsüst

Tere!
Günekoloogi vastuvõtul avastati paremas munasarjas paksuseinaline tsüst 5 x 4 cm vaba vedelik 8mm. Analüüsides CA 125 ja HE4 tõusu ei ole. Peale analüüside võtmist paar päeva hiljem algas verejooks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 52-aastane

Tsüst ehk vedelik munasarjas ehk munasarja (healoomuline)kasvaja on leitud munasarjast ja see lähtub munasarja koest. Tsüsti ...

Loe edasi

Kõrge FSH, normaalne LH

Nägin siin otsinguga üht teemat, kus kommenteerisite, et kõrge LH suhe FSH-sse viitab PCOS-ile. Minul on olukord vastupidine. FSH tsükli 4.päeval mõõdeti 15,5. Samas LH oli normaalne (7,8). Olen kodutestidega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
FSH on folliikuleid stimuleeriv hormoon, tänu FSH-le folliiklid munasarjas kasvavad ja nendes olevad munarakud hakkavad küpsema. LH ( luteiniseeriv hormoon hormoon) mõjul toimub folliiklite ...

Loe edasi

beebipillid ja depressioon

Hakkasin Jeanine pille võtma märtsis (esimest korda elus). Algselt oli kõrvaltoime vaid iiveldus, arsti sõnul pidavat see kaduma kahe esimese kuuga. Kolm nädalat oli väga tugev, siis taandus ja nüüd tuleb ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Lõpetage palun praegu nende pillide tarvitamine,kui võimalik siis tehke kaks kuud vahet. Sellel ajal hoiduge rasestumisest mehhaanilisel teel . Ka teistel noortel naistel on sageli pillide tarvitamise ...

Loe edasi

Päevade edasi lükkamine

Tere,

Mure ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Pikk menstruatsiooni tsükkel


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

uroinfektsioonid


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Emaka müoom


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Emakakaelavähi sõeluuring

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Järgmised PAP sõeluurungud ...

Loe edasi

Konisatsioon


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi