Klamüüdia 19.10.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!!!
Paar kuud tagasi avastati mul klamüüdia. Olin õnnelik isegi sellepärast, sest juba pikemat aega olid mul seletamatud kõhuvalud, ebaloomulik vereeritus ja probleemid põiega. Lootsin, et lõpuks saab kõik korda, kuid nüüd on asi pisut segaseks jäänud!
Arst kirjutas mulle välja kahed antibiootikumid ja rõhutas, et partner peab ka arsti juurde minema. Kuna partneril ei olnud võimalik arsti lähimal ajal külastada, siis kasutasime kondoomi. Täpselt siis, kui mu antibiootikumite kuur hakkas läbi saama, läks meil kondoom katki. Olin täiesti kindel, et olen jälle nakatunud. Vahekorra ajal tundsin taas valusid ja kõht oli paistes. Kui tegin kordusproovi, siis vastuseks sain, et klamüüdiat mul enam ei ole.
Mees sai ka vastused kätte ja tal ei ole klamüüdiat. Oleme olnud koos üks ja pool aastat ja nii palju, kui mina olen klamüüdiast lugenud, siis see levib sugulisel teel ja minu jaoks on müstika, et kuidas mina olen nakatunud, aga mehel pole klamüüdiast jälgegi.
Mu mees on küll kogu aeg terve kui purikas, aga suguhaiguste eest tugev tervis vast ei aita:)

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
klamüüdia on sugulisel teel leviv haigus ja kui ühel partneritest on haigus diagnoositud, tuleb ravida mõlemat partnerit. Kuidas on võimalik, et mehel on analüüs korras? Tõenäoliselt on tegemist vale-negatiivse testiga, väga harva on haigus ainult ühel partneril. Soovitan mehele ravi teha sõltumata analüüsi vastusest. 50%-l juhtudest pole klamüdioosi korral ühtegi kaebust. Samas on ravimata klamüüdia üks lastetuse põhjustest.
K.Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Klamüüdia

Tere sain teada eelmine nädal et mul on klamüüdia ja olen juba ravima hakkanud, aga mul on sattunud just vasakule rinna üllesse punane kuiv laike ja tahtsin teada kas see võib olle klamüüdiast.

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Need laigud ei ole klamüüdiaga seotud. Tegemist võib olla täiesti eraldi nahaprobleemiga ( allergia, ekseem vms.). Vahel võivad nahale punased laigud tekkida seoses ravimitega, antud ...

Loe edasi

Klamüüdia ravi ja eneserahuldamine

Tere. Minul avastati klamüüdia. Kas seda haigust põdedes ja antibiootikumi kuuri ajal on lubatud eneserahuldamine?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Võib küll. Dr Kadastik

Loe edasi

Suguhaigus

Tere!
Eelmise aasta juunis selgus analüüside tulemusena, et mul on klamüüdia. Sain ravi. Kuu aega pärast ravi teostati kordusanalüüsid - kõik oli korras.
Minu küsimus: kas väljaravitud klamüüdia ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
klamüüdia on sugulisel teel leviv haigus. Peale korralikku antibakteriaalset ravi klamüüdia "ise tekkida" ei saa. Klamüüdia ravi tuleb alati teha koos partneriga ja peale ravi on vajalikud ...

Loe edasi

Klamüüdia..

tervist Dr. Katrin Seemen

Mul oleks selline lihtne küsimus, et kus saaks tallinnas klamüüdia analüüse teha? Seda siis nii mulle, kui ka partnerile.


Kristina

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kõikides naistenõuandlates ja naistearsti või naha-suguhaiguste arsti erakabinettides on võimalik anda klamüüdia analüüsi. Mees saab anda analüüse androloogi, uroloogi või naha-suguhaiguste arsti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: