Hematoom lootemuna all 24.08.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen 37aastane naine, sünnitanud 1998(keiser), 2002(ise sünnitus). Tänase seisuga olen taas rase, kuigi juba teistkordsel katsel´(esimene katkes 10. nädl). Hetkel on ka kusagil 10 nädalat. Probleem selline, et esimesel visiidil arstile määrati mulle Duphastoni tbl, kuna oli vähekest määrimist. Sõin karbi ära ja järgmisel visiidil arstile seda enam vajalikuks võtta ei peetud. Olin 2 päeva ilma olnud, kui järsku hakkas ootamatu verevool (ikka nii ohtralt, et potilt tõusta ei saanud). Kiiruga haiglasse ja seal selgus, et lootemuna all on hematoom, mis siis valla pääses. Lootega oli kõik korras. Paar tundi hiljem uus verevool ja siis saadeti mind juba haiglasse sisse ja pandi peale uuesti Duphastoni 1 tbl 2 korda päevas 40 tbl.
Küsimus seesugune, kas see hematoom on jätkuvalt ohtlik(see on olemas) või kaob see pikkamööda? Kui suur on tõenäosus, et rasedus taas katkeb ja kui kaua ma pean neid tbl sööma?
Olen selle nädala jooksul trehvanud kokku 4 arstiga, uskuge mind, igaühel on omamoodi jutt. Mitte, et ma neid ei usaldaks, vaid soov on saada veel kuidagi moodi seda tasakaalu, rahu ja kinnitust oma raseduse kohta.
Tervitades, K

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
hematoom e . verevalum emaka ja lootemuna vahel on tekkinud lootemuna osalisest irdumisest. Raseduse katkemise risk on olemas, kuid protsenti on raske öelda. Suure tõenäosusega hematoom resorbeerub , s.t. kaob iseeneset ja rasedus areneb normaalselt edasi. Väga oluline on säästev režiim, suguelu,füüsiline koormus (trennid, raskuste tõstmine jm) ja kuum saun on vastunäidustatud. Duphastoni soovitan võtta veel paari nädala jooksul.
Parimate soovidega,
K.Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Hematoom ja seksiisu puudumine peale ravi.

Tere. Olin 24, kui tehti tabletiabort. Peale seda oli kõik korras. Kuskil 2 nädalat peale seda tekkis hematoom ning mind pandi haiglasse. Pandi tuppe veel 2 tabletti, et hematoom ära tuleks. Midagi ei ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kõik ravimid, mida kasutatakse raseduse katkestamiseks ja abordi tüsistuste (antud juhul hematoomi) raviks, ei mõjuta seksuaalsust. Kolm aastat tagasi tehtud ravi ei saa mingil moel avaldada ...

Loe edasi

Hematoom

Tere,

kuu aega tagasi opereeriti emakas, operatsioonijärgselt tekkis hematoom 7*7 cm, seda on 3 korda süstlaga tühjendatud, nädal tagasi algas veritsus. Saan aru, et hematoom peaks ise imenduma, ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Hematoomi ravi peaks küll Teile operatsiooni teinud günekoloog määrama.Vajalik oleks teha vereanalüüs,lülitamaks välja võimaliku põletikulise protsessi.Hematoomide imandumisele aitavad kaasa ka verevarustust ...

Loe edasi

kollaskeha hematoom

Tere.
Abordijärgselt (1,5 nädalat) avastati mul kollaskeha hematoom.
Arst ütles, et olen täitsa terve ja kui diclofenaci küünalde kasutamise
järgselt valud alakõhus ei kao, peaksin pöörduma ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kollaskeha hematoom võib olla alakõhuvalude põhjustajaks. Samuti võib abordijärgse valu põhjuseks olla põletik. Kuna Te käisite günekoloogi juures ja valu põhjusena leiti kollaskeha hematoom, siis ...

Loe edasi

Hematoom munasarjas

Tere !

Pöördun Teie poole oma murega. Aasta tagasi lõpetasin rasestumisvastaste tablettide Femoden võtmise. Kahel järgneval kuul oli kõik korras ja ka menstruatsioon ilusti. Kolmandal kuul ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Kristel! Kollaskehatsüst tekib granuloosrakkude luteiniseerumisel. Normaalse veresoonte moodustumise asemel on kollaskehas tekkinud hematoom,mille imendumisega tekib tsüst. Kollaskehatsüst ei anna ...

Loe edasi

Hematoom

Tere,

Raseduse alguses, 5. nädalal, oli väike verejooks, nädal peale seda öeldi ultrahelis, et kõik on korras. Nüüd ultrahelis käies (11. nädal) ütles arst, et on vana hematoom ja et võib veel ...

Vastas dr Aire Sekavin

Nn ''vana hematoom'' on resorbeeruv verevalum. See on koht, kust Teil raseduse alguses oli veritsus. Kui Teie raviarsti sõnul võib veel oodata veritsust, arvan ,et see asub emakakaela sisesuudme piirkonnas. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi