Antibeebipillid ja kõhulahtisus 28.04.10 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lp dr Seemen!
Tarvitan regulaarselt neli viimast aastat antibeebipille Harmonet. Pakendi infolehel on kirjas, et kõhulahtisuse puhul peaks kasutama mittehormonaalset lisakaitset. Kuna põdesin 3-päevast kõhuviirust (langes kokku pillide võtmise 8.-10.päevaga), millega kaasnes mõõdukas kõhulahtisus, tekkis ühtlasi küsimus, kas tablettide toime võiks olla langenud ja kui kui kaua sel juhul oleks mõistlik lisakaitset kasutada?

Tänan!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
mitu päeva kestav kõhulahtisuse korral on siiski võimalus, et pillide toime väheneb. Soovitan kõhulahtisusele järgneva 1 nädala jooksul kasutada lisakaitset (kondoomi).
Parimate soovidega,
Katrin Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Antibeebipillid

Tere! Kasutan pille Yaz. Küsin, mida tähendab seal märkus, et kui oksendate 3-4 tundi pärast tableti võtmist või tekib raske kõhulahtisus, võib pillide toime olla ebapiisav? Mida loetakse raskeks kõhulahtisuseks? ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 39-aastane.

Loen kirjast, et tarvitate KOK kombineeritud oraalset kontratseptsiooni.
Oluline on millal alustasite esmakordselt KHK ...

Loe edasi

Antibeebipillid ja palavik

Tere

Mul on selline küsimus, kas antibeebipillid võivad põhjustada pikaajalist palavikku, väsimust, nõrkust? Olen võtnud Logesti 10 aastat. Mul on olnud aasta aega väike palavik 37,2. Aasta ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 29-aastane. Vastab tõele, kuna kombineeritud antibeebipillid on retseptiga väljastatavad kombineeritud hormoonravimid, siis kehatemperatuur kuni 37,5 nende ...

Loe edasi

Antibeebipillid

Kasutan antibeebipille Yaz. Seal on kirjas, et mõningad teised ravimid ja ka kõhulahtisus võivad vähendada pillide toimet. Kuna mul raviti äsja tupeseent ja kasutasin Canifug Cremolum 100 combit ning kõhulahtisuse ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 36-aastane.
1) Klotrimasool kreem on olemas käsimüügis, kaasajal ei ole vajalik kirjutada sellele retsepti; sama tuperaviga, on uus Multi-Gyn ...

Loe edasi

antibeebipillid ja küüneseene ravi

Tere,kasutan antibeebipille YARINA .Nahaarst kirjutas mulle välja küüneseene ravimi ORUNGAL 100mg-kas neid võib koos tarvitada ?Kas ORUNGAL vähendab Yarina toimet?
Ette tänades;

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Orungal ei vähenda Yarina toimet.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Küsimus

Tere!
Mure järgmine: võtsin paar päeva tagasi pillide lehelt esimese tableti (regulon) plaanijärgselt, kuid 15 minutit pärast seda oli kõht lahti. Kas on põhjust muretseda, et võin rasedaks jääda?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

tere. Kõhulahtisus regulaarselt võib mõjutada pillide toimet. Ühekordselt kõhulahtisus ja esimese tableti korral ei tähenda midagi.Dr Kadastik

Loe edasi

Minipillid

Enne mandlioperatsiooni ei tohi kombineeritud pille kasutada. Kas minipille võib ? Mitu nädalat enne operatsiooni peaks lõpetama pillide kasutamise ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Enne igat operatsiooni on soovitav antibeebipillid lõpetada 2 kuud enne operatsiooni.

Loe edasi

Antibeebipillid

Tere!! Mul on Teile selline kysimus,et kui palju maksavad erinevad antibeebipillid?Harmonet jt. Ja kas arst saab neid valja kirjutada 6kuux ja kas nii on odavam? ja millised soodustused pillidele on?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Christiina!
Ravikindlustusega isikud saavad näidustusel antibeebipille 50% soodustusega.
1 aasta peale sünnitust ja 3 kuud peale soovimatu raseduse katkestamist 75%-ga.
Alustatakse ...

Loe edasi

Plekid rinnal

Tere taas,

olen 22-aastane. Ei ole sünnitanud, tarvitan kolmandat aastat Tri-Regoli. Käin kord aastas läbivaatusel, kuid rindu pole senini kontrollitud. Pole ka ise taibanud küsida.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud KT!
Antibeebipillid võivad põhjustada naha pigmendi muutusi.
Naistearst G.Litter

Loe edasi

beebipillid

Tere! Kas beebipillid on vastunäidustatud, kui mul on olnud munasarjas tsüst?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija !

Antibeebipillid ei ole vastunäidustatud healoomuliste tsüstide ja tsüstoomide puhul anamneesis (eelnevalt). Pahaloomulistega on teisiti.

Naistearst Galina Litter,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: