Kondüloom 28.10.09 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere Dr. Galina.

Mul diagnoositi poolteist aastat tagasi kondüloomid, ravisin Aldara kreemiga korduvalt, mingiks ajaks kadusid. Nüüd jälle esinevad. Kas oleks õigem paluda erakliinikus kirurgilist eemaldamist? Palju selline protseduur umbkaudu võiks maksta? Ja kas oleks õige praegu lasta vaktsineerida HPV vastu? Olen juba 27 aastane. Kas vaktsiinil võib olla ka mingi negatiivne mõju tervisele? On kogemusi? Ja veel peaaegu iga kuu tekib menstruatsiooni järel häbemele kõva nahaalune punn, mis mõne päeva pärast kaob, kui mäda välja pigistada. Millega võiks tegu olla, kas ka kondüloomidest? Palun vastake mulle!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Genitaalkondüloomide raviks on Aldara kreem kaasaegne ja hetkel parim meetod.
Võiksite veelkord proovida ravi lokaalselt Aldara kreemiga. Kahjuks viirusliku geneesiga haigused kipuvad korduma, eriti siis, kui on uued või korduvad kontaktid nakkusallikatega.
Kirurgiline eemaldamine on kõige viimane ravimeetod, sest see on traumaatiline, valulik, kallis jne. Maksumus sõltub lokalisatsioonist, valutustamisest jm. Vaktsineerimisest on alati kasu, sest elu jooksul on võimalik kokku puutuda uuesti nelja ohtliku nakkustekitajaga, lisainfo www.hpv.ee. Negatiivseid toimeid ei ole esinenud.
Viimati nimetatu võiks olla rasunäärme ummistus.
Soovitused: kasutage intiimhügieeniks apteegi intiimpesuvahtu Multi-Gyn FemiWash kaks korda ööpäevas, vaktsineerige end emaka kaela vähki ja genitaalkondüloome põhjustavate ohtlike HPV viirustüüpide vastu, osalege emaka kaela vähi sõeluuringutes alates 30, info www.cancer.ee.
G.Litter, www.naistearst.ee, Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

kas kondüloom?

juba pikemat aega on päraku juures väike nahast käsnake, günekoloogi juures käisin 2 nädalat tagasi. olin ise selle täiesti unustanud, kuna jääb igapäevaelus täiesti märkamatuks. ka arst ei teinud sellest ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kirjutate, et: " olin ise selle täiesti unustanud, kuna jääb igapäevaelus täiesti märkamatuks".
Kas ma saan õigesti aru, et moodustis ei põhjusta Teile kaebusi?
Kui ...

Loe edasi

kondüloomid

Tere!
Kas papiloomviirusest on üldse võimalik kunagi lahti saada või jääb see eluks ajaks külge ja kas tuleb vahekorras olla ainult kondoomiga, et mitte nakatada oma partnerit? Ja kas nakatutakse ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

1. Tugev organism saab viirusest ise jagu.
2. Kondoom on soovitav.
3. Papilloomiviirus levib vaid sugulisel teel, vere kaudu ei levi.
Veres ei ole viirusi, verest määratakse (harva) vaid ...

Loe edasi

Kondüloomid?

Tere!
Mul on tupe ava piirkonnas juba pikemat aega üks pisike näsake. Valutu, kuid katsudes on tunda, et nahapinnast kõrgem. Olen mitu korda pealmise osa katki tõmmanud mille tagajärjel hakkab see ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Oskan nõu anda.
Pöörduge plaanilises korras naistearstile. Ilma kllinilist pilti nägemata ei saa diagnoosi püstitada.

Loe edasi

Kondüloom

Tere,
Minu ex-söber oli toona, mil me veel koos olime, seksuaalvahekorras teise tüdrukuga. Sai endale haiguse kaela: kondüloom vöi papiloom, kas see viimane üldse olemas ongi? Mulle ta sellest enne ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Papilloomi-viirus levib kontakti,k.a. sugulisel teel ja võib põhjustada tüükaid suguelunditele. Kui partneril on tüüka-taoline moodustis eesnaha all, on tegemist kondüloomiga, mille põhjustajaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi