Mure 19.10.09 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen 44 a. naine, kolm sünnitust, diagnoositud emakakeha polüüp 2 a. tagasi (ultraheliuuringul), aasta tagasi kontroll - kõik visuaalselt samas seisus. Menstruatsoonid vererohked. Viimasel kahel aastal tsükkel muutunud lühemaks (oli 36 p. nüüd 28 p.) Viimane menstruatsioon 08. oktoobril. Ja nüüd taas - 18. oktoobril justkui algaksid päevad - limane ja verine voolus, pinge seljas ja kõhus? Kas selle polüübi eemaldamine on ikkagi vajalik? Emakas on nn. sadulakujulune, kardan väga kirurgilist sekkumist...

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!

Kui menstruatsioonid on vererohked ja te ei suitseta, ning hemoglobiin on alla 110 peale menstruatsiooni, siis tuleb teha uuringud ja põhjuse ravi.
Kuna olete 44 ja 3x sünnitanud, siis on mitmed võimalused: vanamoodsam on emaka õõne diagnostiline abrasioon, kaasaegsem on hüsteroskoopia, arukas oleks mõelda ka emaka keha eemaldamisele, sest emaka keha oli vajalik vaid loote hoidlateks.
Kirurgia eesmärgiks on ikka elukvaliteedi parandamine.
Miks te kardate kirurgilist sekkumist?
Eemaldatud materjal suunatakse uuringule, mis on võimaluseks püstitada 100% õige kliiniline lõplik diagnoos. Olete ju minuga nõus, et ei ole ju mõtet taluda vererohkeid menstruatsioone, määrimisi, vähi hirmu jm.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt
Palun vabandust hilisema vastuse pärast. Jääb mulje, et portaali haldajad ei suuna küsimusi edasi nädalavahetustel. Mina sain küsimuse täna kell 9.09

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi