dagnoos 23.06.09 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Minu 19 aastane tytar saadeti operatsioonile diagnoosiga Cysta on sin. Suuruseks on märgitud 5*6*7 cm.

Vereanalüüsi põhjal öeldi, et pole tegu halvaloomulise moodustisega, aga tytar kannatab valu.

Mida selline diagnoos tähendab ja kas seda on ravitud ka mittekirurgilisel teel.

Operatsooni tegev arst ütles, et üks munasari on ilmselt kahjustatud ja on vaja ära opereerida.

Ette tänades

murelik ema

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Murelik Ema!
Tegemist on vasaku munasarja vedelikumoodustisega, mille mõõdud on 5x6x7 cm.
Kontrollime vereanalüüsi munasarja onkomarkerile Ca 125. Kui see näitaja on tuhandetes, siis võiks oletada, et tegemist võiks olla ka munasarja vähilaadse moodustisega. Sel juhul peaksid opereerima onkogünekoloogid.
Kui Ca 125 on alla 21 või pisut kõrgenenud, siis on kas healoomuline vesikasvaja, mis on küllaltki tavapärane või vähese kõrgenemise puhul on enamasti tegemist endometrioosiga.
Kasvajaid, ka healoomulisi tsüstoome-vesikasvajaid, ei ole võimalik mittekirurgiliselt ravida, need tuleb eemaldada, sest kasvajad hävitavad munasarja koe.
Asjatu mure teid ei aita. Kaasajal opereeritakse laparoskoopiliselt ja koju võib minna isegi 6 tunni möödudes. Kui ei õnnestu tervet munasarja kude säilitada, siis teine munasari on piisav viljakuse säilitamiseks.
Soovitused on tütrele alles hoida OP protokolli koopia ja pat. histol.vastuse koopia.
G.Litter, www.naistearst.ee
Palun vabandust, kuid sain küsimuse alles täna kell 8.42. Vastus 21.30.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi