Papilllomviirus 18.02.09 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere Austatud Doktor!

Mina olen 27 aastat vana-sünnitusi ehk günikoloogiliste haiguste mul polnud.
Alates 25. aastast iga poole aasta pärast tegin korralikult PAP-teste ning tulemused on alati olnud number I, viimased testid , nagu mind teatas arst, näitavad lihtsalt kas kõik korras või mitte; numeratsiooni enam pole.
Viimast testi tegin jaanuaris, tulemus oli-korras.
Seoses sellega, et minu uus naistearst on väga põhjalik, saadab ta kõik oma patsiendid kolkoskoopiasse. Kolkoskoopiat tegev arst (paar nädalat tagasi)vaatas emakakaela ning midagi halba seal ei leidnud, kuid võttis mingi analüüs, mis näitas, et olen papillomviiruse tüübi 53, mis on kõrge riskiga, kandja.
Seoses sellega mul on tekkinud mõned küsimused:

Peale selle, et pean regulaarselt kolkoskoopiat tegema, mis profilaktikat mul on veel vaja teha, kas viirus mingisuguseid komplikatsioone võib kutsuda? Mis mul tuleb vältida?

Arst ütles ka, et nähtavasti, minu viiruse vanus on üks aasta. Aasta tagasi ma hakkasin elada minu elukaaslasega ning arvatavasti sain viiruse temalt, sest 1,5 aasta jooksul ta oli minu ainuke partner. Mis meil mõlemal tuleb nüüd teha, kui ta on viiruse kandja, kas see kuidagi ähvardab tema tervisele?

Kolkoskoopiat tegev arst ka teatas, et suurel osal kaob viirus organismist ise 1-2 aasta jooksul. Tugev immunsüsteem tõrjub viiruse organismist välja.
Kas see toimub isegi kui minu partner on kandja, selles mõttes, et kui immunsüsteem üks kord tõrjub see välja, siis see tagasi ei tule või organism ei saa toime, kui on püsiv kontakt viiruse kandjaga ?
kuidas mul on vaja tugevdada organismi vastupanuvõimet?

Teie vastus annaks mulle rahulikku meelt. Tänades.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!

Teie pikka kirja lugedes on tunda ärevust.
Emaka kaela vähi vastu on vaid 4 meedet:
1) mitte suitsetada
2) kasutada kondoomi
3) vakstineerida end emaka kaela vähi viiruste vastu !!! www.hpv.ee
4) peale vaktsineerimist teha PAP teste kord 5 aasta jooksul
(sõeluuringud 30, 35, 40, 45, 50, 55) www.cancer.ee

Viirus on avastatud juhu-uuringul; selleks uuringuks ei olnud näidustust, kuna korduvad PAP testid olid ideaases korras. Viirusi ja muid baktereid on kõigil tuhandeid. Kõigele ei pea uurima.
Kasutage intiimhügieeniks koos partneriga apteegi intiimpesugeele 1-2x ööpäevas, vakstineerige end poole aasta jooksul, siis planeerige rasedus, oodake sõeluuringu kutset aasta lõpus, kui saate 30.
Rahunege, nautige elu, suhelge sõpradega, parandage suhteid partneriga, ärge süüdistage teda "kandluses" jm., teil ei ole vähki, ega ei tule lähima 25 aasta jooksul kui vaktsineerite end koheselt, tehke paus arstide külastustele, puhake stressist.
Terve ja tugev (ja puhanud) organism saab ise viirustest jagu. Stressiga ei parane olukord ega ei saabu ka oodatud rasedus.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt
http://www.apollo.ee/product.php/0761893

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi