WAR??? 30.01.09 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

üks arst vastas siin ühele küsijale ,et süüfilise jaoks enam WARanalüüsi ei tehta,et seda tehti ammu ja siit minu küsimus,nimelt soovisin detsmbri keskel süüfilise analüüsi teha ja arst kirjutas minu analüüsipaberile ka WAR,vastus oli negatiivne. Kas saan selles vastuses kindel olla,või peaks laskma uue analüüsi teha?ja kui nakatumine toimus novembri alguses,kas siis detsembri keskel analüüs näitab juba kas on nakatumine toimund või ei

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!

Unustasite kirjutada oma vanuse.
www.amor.ee noorte nõustamise kabinettides saavad vajalikku infot alla 25-aastased.

Omal soovil tasuta uuringuid süüfilise ja HIV positiivsuse kahtlusele saab alati teha AIDS`i ennetuskekustes, www.hiv.ee, http://www.hiv.ee/et/Kysi-juurde jm.
Nakkuskeskuses saab end tasulise teenusena-anonüümselt testida väga paljudele nakkushaigustele.

Tõepoolest, analüüsi nimetus ei ole enam nii nagu nõuka ajal, kuid sisu on sama: kahtlus süüfilisele. Nimelt süüfilise kahtlustamiseks ja ka positiivse tulemuse puhul hiljem diagnoosi püstitamiseks on mitmeid, erinevaid analüüse, mis on erinevad keerulised laboratoorsed meetodid: RPR, TPHA, AK määramine, RNA, DNA metoodika jpt.

Kui peate vajalikuks kontrolli süüfilisele, siis on soovitav minna analüüsi andma hiljemalt 1-1,5 kuu pärast kahtlast vahekorda.
HIV kahtluse puhul ~1,5 kuud ja teistkordselt ~3 kuud peale kahtlast vahekorda.
Iga kahtlase vahekorra järgselt oleks arukas pöörduda suguhaiguste arstile-veneroloogile nõustamiseks ja uuringute skeemi täpsustamiseks. Süüfilise diagnoosimine on keeruline, mis tuleneb haiguse mitmetest staadiumitest ja tema eripärast. Süüfilise raviga tegelevad vaid veneroloogid.

Analüüsi negatiivses vastuses võite kindel olla: küll aga väljendage arstile selgelt oma mure: kahlase kontakti aeg, mure põhjus. Analüüsi tehniline sisu ja nimetus ei ole ju tegelikult teile tähtis.
G.Litter, www.naistearst.ee, hetkel Piritalt
http://www.apollo.ee/product.php/0761893
Palun vabandust pisut hilisema vastuse pärast. Sain teate kell täna 19.06. Vastus 22.06. Tegemist on kas panga või portaali tehniliste probleemidega.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Vahekorra valulikkus

Tere,

Olen 22 naisterahvas. Suguelu olen alustanad ala 17 aastaselt. Olen korralike eluviisidega. Ei suitseta, ei liialda alkoholiga. Olen sportlik. Pikkus 165cm kaal 57 kg. Kontrollin oma ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!

Unustasite kirjutada, kas tarvitate mingeid ravimeid, ka antibeebipille?

Probleemi üldnimetus on düspareuunia.
Kas partneril olid kondüloomid või olid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: