ANTIBIOOTIKUMID 30.12.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

LUGUPEETUD DOKTOR.Möni nädal tagasi määrti mulle yli tugev antibiootikumi kuur seoses körvadega. nagu ma arsti juures esimese systi kätte sai algas metsik sellise tumeda vere jooks . kuigi mul olid päevad paar päeva enne seda löppenud.päevad käsid normaalselt ja mingeid valusid ei esinenud.Tundsin ennast kuuri ajal väga halvasti see vöis ka olla suurest vere kaotusest kokku oli mul koos päevadega 14 päva verejooks+operatsioon ,ei tea. TÄNADES 22AASTANE.K.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere, K ! Ühekordse menstruatsioonitsükli häire korral ei ole muretsemiseks põhjust. Üldhaigused võivad esile kutsuda hüpotalamuse talitluse häire ja sedakaudu anovulatsiooni.Tegemist on füsioloogilise ilminguga,mis ei vaja ravi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Antibiootikumid ja pillid

Tere!

Alustasin antibiootikumi (Zinnat) kuuri antibeebipillide söömise 4.ndal päeval ning lõpetasin 16.ndal päeval. Infolehel on kirjas, et antibiootikumide söömise ajal kasutada ka muid rasestumisvastaseid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
antibiootikumid nõrgestavad pillide toimet. Seetõttu tuleb antibiootikumidega ravikuuri ajal ja 7 päeva peale viimase tableti võtmist kasutada lisakaitset (kondoom). Pillide edasist võtmist ...

Loe edasi

Duphaston ja antibiootikumid

Tere!

Soovin saada teist last, kuid siiani ei ole rasestumine õnnestunud. Arst määras mulle tsükli teise faasi toetamiseks Duphastoni al. tsükli 14 päevast 12 päeva 1 tbl. 2x päevas. Olen ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Soovitaks Duphastoni mitte võtta AB ravi ajal, kuna rasestuda te sel ajal ei tohiks. Peaksite hoopis hoiduma raseduse eest ravikuuri ajal. Kui ravi on lõppenud, siis jätkake edasi Duphaston ,kui ...

Loe edasi

antibiootikumid

Tere,

Selline küsimus. Nimelt olen praegu 4. korda pooleteise aasta jooksul antibiootikumi kuuri peal, kuna pole saadud selgeks, mis mul täpselt viga on (põiepõletik, emakakaelapõletik vm). ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ega siin muud ohtu ei ole kui resistentsuse teke edaspidi nende antibiootikumide suhtes.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

antibiootikumid ja pillid

Tere
Perearst määras mulle Ospamoxi kuuri, võtan ka Mirellet, kas peaks lisaks kasutama mingit rasedusvastast vahendit ja kui siis kui kaua?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kondoomi peaksite kasutama sugulisel teel levivate haiguste ärahoidmiseks ja siis, kui ravimite koostoimel tekib vaheveritsus.

Loe edasi

ureaplasmoos

Tere! Millist ravi määraksite ureaplasmoosi korral, ka partnerile? Kas aitavad ainult antibiootikumid?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Ureaplasma vajab ravi juhul, kui ta põhjustab kaebusi . Raviks on ainult antibiootikumid ja ravi peab tegema koos partneriga.

Loe edasi

kandidoos ja antibiootikumid

Hambaarst pani mu poolteiseks nädalaks antibiootikumidele ja nüüd lugesin, et see võib põhjustada kandidoosi. Mul tulid ka selle sümptomid paar nädalat peale antibiootikume. Kuidas saavad antibiootikumid ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Mia !
Antibiootikumid ei tekita, vaid ägestavad tupeseent. Antibiootikumid ravivad haigusttekitavaid baktereid, kuid hävitavad ka organismile kasulikud saprofüüdid. Seetõttu langeb vastupanu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi