kõrgvererõhutõbi ja sünnitus - kas riskigrupp? 07.01.09 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,

olen 20. aastane, põdesin lapseeast alates trombotsütopeeniat, 2008.a märtsis opereeriti põrn, hetkel veri korras. Diagnoositud on kõrgvererõhutõbi ning söögitoru veenilaiendid. Raviarst on näidustanud Propanololi. Hetkel raseduse 8.nädal. Kuna kõrgenenud vererõhk tekitab aeg-ajalt vaevusi, kas ravimi võtmine on ohutu lootele? Kuidas eelnimetatud diagnoosid mõjutavad raseduse kulgu?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!

Teie olete kõrge riski rase. Teid võib jälgida vaid Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinikus, IT Keskhaigla Naistekliinikus või LT KH Pelgulinna Naistekliinikus.
Vererõhu vastu on rasedatele lubatud vaid Labetalool. Täpsemini otsustab selle sisearst.
Kõik oma rasedused peate planeerima.
Rasedust tuleb jälgida koos (haigla) sisearstiga.
Probleem on väga keeruline ja mitmete riskide ning ohtudega.
Pöörduge kiiresti rasedusega arvele naistearstile, sisearstile tuleb anda saatekiri koos ultraheliuuringul täpsustatud loote suurusega.
Igal ravimil on kaasas infoleht ja ka netis saab lugeda vastunäidustusi. Lõpliku otsuse teeb raviarst.

G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt
http://www.apollo.ee/product.php/0761893

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

endometrioos

Tere! 2003a. diagnoositi mulle I-asme endometrioos labaraskoopia käigus, mille järgi ma ravi ei saanud. Valud on mul ikka edasi ja arst tahab mind uuesti opile saata, miks? Kas ilma selleta pole võimalik ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Loomulikult võite valida konservatiivse ravi kasuks.Kuna Teid häirivad valulikud menstruatsioonid,siis võib kasutada kombineeritud rasestumisvastaseid tablette.Küllap Teie günekoloog leiab Teie jaoks ...

Loe edasi

Tupe korrigeerimine.

Tere.
Olen 41 aastane. Tunnen huvi, et kas on võimalik korrigeerida tuppe. Tundub, et tupe elastsus on jäänud väiksemaks ja tupp on suurem. On olnud 1 sünnitus. Partner on ligi 20 aastat olnud sama. ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Kindlasti on võimalik. Pean teid enne muidugi nägema , siis saaan teile ka täpselt selgitada. Dr Kadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi