müoomi ravist 26.12.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Mul avastati aasta tagasi fibromüoom emakas ultraheliuuringu käigus,samal ajal oli mul ka tavaline spiraal ja menstruatsioonid väga vererohked. Peale spiraali eemaldamist tehti mulle ka narkoosi all puhastus, sest verejooks ei lakanud. Nüüd tarvitan juba mitu kuud Cilesti tablette ja tahaks küsida, kuidas need mõjuvad müoomile (viimase uuringu käigus selgus, et see on suurenenud)ja kas oleks midagi tõhusamat peale tablettide? Tänan!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Tere!

Kui vana Te olete? Kas Teil on veel plaanis sünnitada? Milline oli diagnostilise emakaõõne puhastuse histoloogilise uuringu vastus? Ravitaktika sõltub enamjaolt lisainformatsioonist.

Tavaline spiraal Teile ei sobi, sest menstruatsioonid muutuvad pikemaks ja vererohkemaks, mis koos müoomiga põhjustavad verevaeguse. Üldjuhul ei ole soovitavad ösrogeenpreparaadid. Müoom on teatavasti healoomuline östrogeensõltuv kasvaja.

Teile sobiks hormoonspiraal Mirena, mis ei sisalda östrogeeni, vaid ainult gestageeni - mis tasakaalustab ehk omab isegi ravitoimet müoomile. Kindlasti vähendab see menstruaalvere hulka, mille tõttu normaliseerub hemoglobiini hulk veres.

Mõelda võib ka operatsioonile, kui Te ei soovi enam sünnitada.

Lugupidamisega,

naistearst Galina Litter

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Müoom ja Nuvaring

Tere,

Kas Nuvaringi kasutamine võib mõjutada müoomi kasvu (1,6x1,6 cm), st suurendada? Müoom avastati korralisel hooldusel, kuu tagasi ultraheli uuringuga, PAP oli korras ning põletiku näitajad ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Nuvaring ei mõjuta müoomi kasvu. Kui sõlm hakkab kasvama, siis see võib hakata suurenema ka ilma plaastrita. Kuna sõlm on tõesti väga väike, siis arvestades teie vanust , peate seda küll jälgima ...

Loe edasi

Müoom

Olen 27 a, oli medikamentoosne abort 16.04. Enne seda olid analüüsid korras (sh PAP, põletikke polnud). Ka järelkontrollis UH vaadates tundus kõik korras.
Kuid nüüd 1,5 kuud hiljem leidis üks teine ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
soovitan korrata ultraheli peale menstruatsiooni, et täpsustada, millega on tegemist. Kuna abordi järgselt pole menstruatsiooni veel olnud, võib tegemist olla ka hematoomiga. Pole tõenäoline, ...

Loe edasi

OPERATSIOON LAVH, MÜOOMI EEMALDAMINE

Tere, lasin siis eemaldadada müoomi. Kõik õnnestus suurepäraselt. Op oli 4 päeva tagasi, aga väike mure ja küsimus, et kõht on nagu paisunud ja ka külje pealt ka paks nagu rasvavöö ümber ja ka naba kohalt ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Operatsioonijärgselt on soolte peristaltika aeglustunud.Esineb ka kerge turse operatsioonihaava piirkonnas.Praegu peaks sööma kergestiseeditavaid toite ja jooma kummeliteed.Teid häirivad vaevused ...

Loe edasi

Müoom

Paar aastat tagasi diagnoositi emaka müoom, mis viimasel aastal oli kasvanud ja praegu juba 4 cm suurune. Pidevalt valutab alakõht. Aasta tagasi arst soovitas panna Mirenat, rääkis et see võib olla peatub ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Teie kirjast jäi arusaamatuks,kas Teil on praegu Mirena emakas või ei ole.Kui Mirena on emakas,siis võiks küll veel oodata.Valu on müoomi puhul suhteliselt harv sümptoomSuur müoom võib vaagnapiirkonnas ...

Loe edasi

naistehaigused

Tere!
Veebruarikuus amputeeriti emakas müoomi tõttu. Praegu probleeme pole.Küsimus selles, kuna võib hakata käima kuumas vannis, seni olen käinud saunas ja dušši all.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Reziim on neli- viis nädalat, peale seda võite kõike teha. Dr kadastik

Loe edasi

emakamüoom

Tere,
Olen 50.a naine. Mul avastati ultraheli uuringute käigus suur emakamüoom.
Vist oli läbimõõt 5cm. Arst käskis tulla tagasi 3 kuu pärast kontrolli ja kui tekkivad suuremad kaebused, siis ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Klimadynon on looduslik ravim ,seega müoomile toimet pole. Müoomi kasv on tõenäolilselt tingitud üleminekueaga, mil sageli need kipuvad suurenema. Dr kadastik

Loe edasi

müoom

Kas rasestumisvastaseid tablette võib kasutada ka siis kui on diagnoositud emaka müoom?

Ette tänades Maris

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Maris!
Pille võib müoomi korral kasutada.
K.Seemen

Loe edasi

müoom

Tere! Sel kevadel hakkasid menstruatsioonid toimuma üha suurema vereeritusega kuni sinnamaani, et eraldusid suured koetükid jne. Sügisel külastasin günekoloogi ja ta avastas ca 4 cm läbimõõduga müoomi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui müoomisõlm asub emaka limaskesta all, ja põhjustab väga vererohkeid menstruatsioone, tuleb see eemaldada(hüsteroskoopiline operatsioon). Pillid ei vähenda müoomisõlme.
dr. Seemen

Loe edasi

müoomi eemaldamine

Millal eemaldatakse müoom koos emakaga ja millal laproskoopiliselt?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Vaid müoomi sõlme on võimalik purustada ja eemaldada laparoskoopiliselt (~1-2 cm toru kaudu).
Kui on vajalik eemaldada ka emakakeha, siis minu andmetel seda Eestis veel ei ...

Loe edasi

müoomi ravist

Tere, lugupeetud dr.Galina Litter.Kirjutasin teile juba kord,aga ei täpsustanud oma andmeid.Olen 38 aastane 3 poja ema,kellest noorim on 2,5 aastane ja umbes aasta tagasi avastati mul emakas ultraheliuuringu ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere Jana!

Kahjuks ei tea, milliseid süste Teie arst mõtles. Kui Depo-Proverat, siis eelkõige on need mõeldud kasutamiseks arenguriikides. Näidustatud on nad epilepsiahaigetel ja Sclerosis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi