HPV VIIRUS 05.10.08 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere Kallis Tohter. Olen 40 aastane naisterahvas sünnitanud kaks last.Olen teile juba paaril korral kirjutanud. Mure ikka sama kui eelmisel korral.Käin naistearstil juba eelmise aasta augustist teatud vaheaegadena.Olen siiani jälgimisel.Käisin oma pere arstil ja avastti midagi emakakaelal.Saadeti Tartusse seal tehti histoloogiline uuring,tsütolloogiline uuring ja see toimus 31.03.2008.Ja vastused olid tehti emakakaelast kella9.00 suunas ,kella 6.00 suunas jakella3.00suunas.Leid oli selline et kõigis 3-s lokalisatsioonis koilotsütoos. Lokalisatsioonid 9,6-CIN1.Lokalisatsioon3. CIN EI ILMESTU.Ja tsütoloogiline hinnang.-nõrga düsplaasiaga lameepiteeli rakke,atüüpilisi koilotsüüte LSIL/HPV.Siis tehti hormoonid,kasvajamarkerid javiroloogilisd CA-125-23,2KU/L CEA-0,858.Sinna juurde tehti veel sonograafiline,endokavitaalne uuring ja see tehti 18.04.08 Vabandan väga kui ei ole kirjutatud õieti.Enne neid uuringuid saadeti mind perearsti juurest CIN2 -GA.Tartus öeldi peale uuringuid et on CIN-1Saadeti tagasi jälgimisele kolme kuu pärast läksin tagasi tehti uued proovid,leiti et nagu oleks paremaks läinud .Kirjutati tuppe kuulid jaet loputada kummeli ja saialillega.Tegin need kõik ära ,läksin tagasi võeti proovid ,midagi paremaks ei ole läinud,jälle on CIN 2 JA-33.saadeti jälle Tartusse tagasi.Tahtsingi küsida et kas need proovid võivadki nii kiirelt muutuda.Sain aja uuesti alles 5 nov.Olen endast väljs ja olen juba sellest väga väsinud.Olen olnud 16 aastat abielus .Olen oma elu elanud normaalselt ,ei suitseta ja vahekorras olles olen kasutanud kondoomi.Üks mure veel abikaasa on kaukel tööl ja kui ta ükskord koju jõuab.Siis tahaks ju ikka kaissu pugeda.Olles kaitstult vahekorras hakkas peale seda veritsema hästi natukene.Öelge teie palun kas tõesti pean oma el korstnasse kirjutama mis peaks tegama kas ootama 5 novembrini või pean tulema tasulisse.Tahaks terveks saada .NB.põen südamelihaste põletikku,mis on paranemis järgus võibolla need rohud teevad minu immuunsussüteemi nõrgaksTänan teid juba ette ja loodan et saite aru mis on mu südamel.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Soovitan paluda oma günekoloogiliste analüüside koopiad 2007-2008 oma kätte ja tulla koos nendega tasulisele teisele nõustamisele, et saada hingerahu. Aja saate helistades 14-15 kolmapäevadeks väljapool vastuvõtuaega. (v.a. 15.10-siis olen koolitusel).
Emaka kaela vähi vastu on vaid 4 meedet:
-mitte suitsetada
-kasutada kondoomi
-külastada emaka kaela vähi sõeluuringuid , vt. www.cancer.ee
-vaktisneerida!!! end emaka kaela vähi vastu
www.hpv.ee vaktsiin kuni 45-eluaastani
www.vaktsiin.ee kuni 55-eluaastani

Enamasti on vajalik 6 kuud kestev madaldoosiline emaka kaela põletiku ravi ja vaktsineerimine 6 kuu jooksul ning muutused kaovad. Sagedamini on muutused emaka kaelal spiraalidega naistel, eriti liiga pikka aega emakasse jäänud spiraalidega.
Koilotsütoos viitab viirustele. Tupeloputusi ei peeta kaasajal ravimeetoditeks. Peale selle on need ebamugavad ja ebahügieenilised. Postkoitaalne -vahekorra järgne kontaktvetristus vajab uuringuid.
Saate tutvuda ravijuhendiga www.ens.ee.
Vastab tõele, stress vähendab vastupanuvõimet ka HPV-inimese papilloomi viirustele. Müokardiit noortele naistel on enamasti stressi ja ärevuse väljenduseks, millele lisandub sagedasem kurgumandlite eemaldamine. Seda on näidanud elu(kogemused).
Ärge muretsege, ravi võimalusi enne päris emaka kaela vähi teket on mitmeid.
Saatke minu töömeilile oma isikukood. Kirjutage üles ravimid, mida tarvitate ja kui kaua.
G.Litter, naistearst.ee, hetkel Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

PAP test

Tere,
Nimelt käisin nädal aega tagasi tegemas suguhaiguste teste, võeti ka PAP ja HPV testid. Selgus, et suguhaigusi polnud, emakakaela muutusi ei esinenud, kuid öeldi, et leiti PAP viirus 51. Organism ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 22 aastane naine. Selles vanuses on HPV esinemissagedus kõrge ja üks kõige sagedamini esinevatest HPV tüüpidest ongi HPV 51. Viirusega nakatutakse sugulisel teel ja selles vanuses õnnestub ...

Loe edasi

PAP-test

Tere!
Soovin rohkem infot oma PAP-testi analüüsi vastuste kohta. Saan arstile alles detsembri lõpus ja ootus teeb ärevaks.
Lisan siia ka oma analüüsilehel kirja pandu:
Adekvaatne
Kepiline ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP ASCUS tähendab , et rakkudes on muutusi, mille põhjus on ebaselge- need muutused võivad olla reaktiivsed ( seotus põletikuga) või on põhjuseks HPV (HPV on viirus, millega on seotud emakakaela ...

Loe edasi

HPV

Mul on kõrge riskiga HPV 16 ja 18 olnud juba umbes 2aastat organismis.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,

Loe edasi

Papilloom viirus

On see mingi suguhaigus? Ja kas vahekorras olles peaks kasutama kondoomi?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Palun lugege esilehel e-raamatut sugulisel teel levivatest haigustest: kondüloomid, HPV viirusest.

Loe edasi

hpv

Minul avastati hpv 53.Kondüloome ei ole välistel suguelunditel, ega tupes .Kas on võimalik et see haigus kulgeb ka nii et kondüloomid ei löögi välja?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
On võimalik, et viirus on juhuleid. Ei pea olema kaebusi.
Vähemalt 1 kord aastas tuleb teostada PAP analüüs emakakaelalt.

Loe edasi

Naistehaigused

Tere.
Olen 22 aastan naine ja mul avastati dets. algul HPV viirus, võeti analüüsid. Vastuseks oli, et on keskastmes, mida see tähendama peaks ja uus kontroll on juba veebruaris 2004. Ei saagi nüüd ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Katrin!
HPV viirusest tingitud rakulisi muutusi emakakaelas jälgitakse raseduse ajal : PAP test korratakse 2-3 kuu pärast ja teostatakse kolposkoopia. Kui muutused iseeneslikult ei kao ja rakkudes ...

Loe edasi

Mirena

Kas Mirena võib olla PAP- viiruse leviku ja arengu intensiivistajaks?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui Pap-analüüsis on leitud HPV viirus, siis pole selle tekitajaks Mirena.
Soovitav on määrata HPV tüüp ja jälgida rakulisi muutusi emakakaelas Pap- analüüsis vastavalt vajadusele 3-6 kuu järel.
Loe edasi

PAP viirus

Tere!

Aasta tagasi avastati mul PAP viirus,praeguseks on läinud halvemaks.

Kuulsin,et seoses sellega võib ohtlik olla rasestumisvastaste tablettide

kasutamine.Kas ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Mai! HPV-infektsioon võib paraneda ka iseenesestRasedus ei takista algstaadiumide ravimist,kuid tavaliselt tehakse ravi sünnitusjärgselt.Sel ajal võivad HPV-muutused spontaanselt kaduda,sest rasedus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi