HPV ja tükk rinnas 02.09.08 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,

Olen 21. aastane neiu. Sellel aasta alguses alustasin suguelu. kevade lõpu poole avastas poiss-sõber mul, et rinnas on tükk. Sain nüüd käidud arsti juures ning tegemist on kuskil 1.6 cm läbimõõduga fibroloomiga. Ütles, et see jääbki sinna, kui just ilmselget vajadust ei ole seda eemaldamiseks. Et praegu jääbki tükk rinda, et kui kunagi 4 cm on siis lõikavad kindlasti välja. Ning sellega luges ta selle teema lõpetatuks.
Kas sellele ei peaks järgnema mingisugust ravi, peale selle, et aeg-ajalt peaks kontrollis käima?

Siis naistearsti poole pealt:
kas on normaalne, kui päevad on kaks korda järjest või et pärast päevade lõppu tuleb ühel päeval veel verd?

käisin nüüd hiljuti naistearsti juures, kes tegi günekoloogilise läbivaatuse. Selgus et mul on papilloomiviirus positiivne. On 6 tüvi ja 61 tüvi. 6 tüvi nagu ma aru sain on madala riskiga tüvi, mis on näitajaks, et kehas on vist kondüloom. Endal kaebusi pole, väliseid märke ka mitte. Mis on õige ravi sellele?

Naistearst määras mulle ka markeri aja ehk nagu ma saan aru, et mul võetakse rinnast verd, kuid miks? Arst, kes uuris seda tükki mu rinnas luges selle uurimise hetkel lõpetatuks, et vahest võiks ikka kontrollis käija, kuid ma alles eelmise kuu lõpus käisin?

Mind muserdab see, et ma ei saa aru, mida ma tegema pean, et saada lõpuks terveks. Mul oli kunagi põlvedega mure ning ma käisin 4 arsti juures ning kõik rääkisid erinevat teksti.
Ma tahaksin kuulda Teie arvamust minu probleemidele ja nende lahendustele. Ma oleks väga tänulik.

Nin kas HPV vaktsineerimisega saab ravida kondüloome? või mis ravi sellele on? ja mis see vaktsineerimine endast kujutab (palju maksab, mis on taotletav tulemus, kui kaua see vaktsiin kestab?
Kas partenrit peab ka ravima, kui mul on HPV pos?

Küsimusi on väga palju, kuid mu tervis on väga kehva ning ma tahaks saada terveks.


Ette tänades,
Murelik neiu

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Murelik Neiu!
Tunnustan teie poiss-sõpra.
Tegemist on tõenäoliselt fibromüoomiga. Ravi pole vaja. Kontrollis võite käia ise rinnakliinikus www. mammograaf.ee kasvõi iga 2 aasta järel, ise tasudes. Sünnitamata naistele tehakse vaid rindade ultraheliuuring. Teile oleks see kasulik kantserofoobiate vastu. Rinnanäärmeid kontrollitakse m tsükli 5.-15. päeval.
Järgmine küsimus: ei ole normaalne. Normaalsed m. tsüklid on 21.- 35. päeva.
Te olete ärevuses või paanikas, kuid arstist olete tõesti valesti aru saanud: onkomarkeri, ka rinnavähi onkomarkeri analüüs võetakse ikka veeniverest. Kuid miks seda oli vaja? Kas kantserofoobia vähendamiseks?
Teie ootused teistele (arstidele) on ülikõrged. Tervis sõltud eelkõige teie tervisekäitumisest, mitte arstidest.
Kahjuks ei saa pikemalt vastata, sest väljaspool Eestit on interneti ühendus väga kõrge tasuga.
Lugege juurde www.hpv. ee, www.vaktsiin.ee, www.cancer.ee jm.
Ma ei saa juba ammugi tasu kliinik.ee-st, sest oktoobris ilmub raamat.
Palun muretsege omale kõikide nimetatud analüüside koopiad ja tulge tasulisele vastuvõtule.
G.Litter, naistearst.ee, hetkel Milaanost

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Kahe tableti võtmine

Teiseks küsimuseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi