Tsütoloogiline uuring 14.08.08 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Mis võib olla erütrotsüütide paljususe põhjuseks tsütoloogilises leius?
Tänan ette!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Nii vähestele andmetele toetudes ei ole võimalik isegi virtuaalselt vastata.

1. Millisest koest on tehtud tsütoloogiline uuring?
2. Kas olete naine?
3. Kui vana te olete?
4. Kas teil toimuvad veel menstruatsioonid? (juhul, kui küsija on naine)
4. Millisel eesmärgil oli teostatud tsütoloogiline uuring?
5. Kas see oli esmane uuring või korduv?
6. Milliste vahenditega on uuring tehtud?
7. Kas uuring on tehtud ambulatsoorselt või operatsiooni ajal?
8. Kas kude on traumeeritud?
9. Kas oli tegemist põletikuga?

Soovitused:
-kui need küsimused on selged, siis võiks teoretiseerida
-paluge oma uuringu vastuse koopia omale kätte, siis on võimalik teisene nõustamine
-oluline on vastuse kogu kirjedus, materjali võtmise koht, metoodika, uuringu põhjendus jpm.
G.Litter, www.naistearst.ee, hetkel Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kiiritusejärgne tupe ravi

Tere.
Probleem kiiritusejärgsest tuperavist on eespooltooduga sama. Praeguseks on kiiritusest möödunud juba 2,5 aastat ning paranemist pole veel näha. Käin korralikult onkoloog-günekoloogi juures. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kiiritusjärgselt muutuvad kõik limaskestad kuivaks,põhjustades patsiendile tüütuid vaevusi.Ka günekoloogiline tsütoloogia näitab,et tegemist on östrogeenivaegusega .seetõttu soovitan Teil günekoloogi ...

Loe edasi

Menstruatsioonitsükli häired

Tere! Palun andke nõu. Mure selles, et viimase aasta jooksul on menstruatsioon iga 14.päeva järel. Arstile pöördudes kirjutati mulle sünnituse järgseid emaka kokku tõmbamiseks kaasa aitavaid tablette ja ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ultraheliuuringu järgi jääb arvamus,et emakas võiks olla adenomüootilised muutused.Võib-olla oleks seda vaja korrata,et jälgida emaka limaskesta paksust ja võimaliku polüübi olemasolu.Niisuguse kliinilise ...

Loe edasi

Healoomuline kasvaja

Tere dr.Galina Litter
Soovin saada Teie arvamust. Mul avastati paar kuud tagasi, et emakas on suurenenud, tehti tsütoloogiline uurin ja peale seda ka histoloogiline uuring. Diagnoosiks pandi polypus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Katrin!
Kahjuks unustasite kirjutada oma vanuse ja rasedusanamneesi!
Tegemist on emaka müoomiga. Müoom on emaka lihaskoe healoomuline sõlmeline muutumine, mis on sõltuv munasarjade ...

Loe edasi

PAP-analüüs

Olen 37 a.naine.Kevadel näitas PAP-anal. nõrka lameepiteeli atüüpiat(LSIL).Kolme kuu pärast kordusanalüüs oli korras.Aga nüüd,sügisel,jälle sama diagnoos!
Papilloomviiruse test oli korras.
Arst ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud 37 a. Naine!
Kõik naistearstid järgivad Eesti Naistearstide Seltsi ravijuhendit, millega saate tutvuda:
http://www.ens.ee/emakakael2_frames.htm

6. JÄLGIMISTAKTIKA LSIL ...

Loe edasi

Tsütoplasma uuring

Tere!

2005 aasta detsemris tavalisel arsti viisiidil, võttis arst tsütoplasma proovi hiljem selgus, et analüüs polnud korras.Arst kirjutas mulle antibiootikumid Ospamox`si ja kutsus 2kuu pärast ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Tõenäoliselt võeti Teil güneko-tsütoloogiline uuring ehk PAP test.PAP test kujutab endast epiteelrakkude kogumist spetsiaalse spaatli ja harja abil emakakaela pinnalt ja kaelakanalist.Ilmselt oli ...

Loe edasi

Tupeseen vs HPV

Tere dr.Kadastik!

Olen käinud naistearsti vastuvõtul kaebusega sügelus- ja kipitustundele tupes. Arst diagnoosis mõlemal korral tupeseene. Teisel korral võeti ka keerukas diferentsiaaldiagnostiline ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Arvatavasti oli teil onko proovis vastuseks ASCUS.Selline muutus võib olla tingitud põletikust või sellest võib kujuneda edaspidine kaela düsplaasia. Põletikuline muutus võib olla tingitud ka tupeseenest. ...

Loe edasi

Analüüsid ja hormoonid

Tere,dr Litter
Olen üle 60-ne naine,üldiselt terve,normkaalus,veresuhkus ja vererõhk normis.Olen tarvitanud üle 5 a.Activellet.On fibrmüoom ca 7-8 nädala suurune,seisab sama suur ca 7 aastat.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Mari!
Kirjutate, et tarvitate Activellet üle 5.a. Reeglina ongi aeg 4-5 aasta järgi ravi üle vaadata, sest ka naine on samavõrra vanemaks saanud. Kaebuste süvenemisel on alati võimalik ...

Loe edasi

Gonorröa

Tere, Mul on selline küsimus, et kas tsütoloogilise uuringuga tehakse ka uuring suguhaiguste osas? Mul tehti tsütoloogiline uuring 2001. aasta lõpus, mille käigus suguhaigusi ei leitud (oli PAPII). Nüüd ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! PAP II tähendab põletikulise protsessi baasil arenenud rakuatüüpiat.Gonorröad selle analüüsiga ei diagnoosi,küll aga Trichomonas vaginalist,seenkolpiiti ja viirusinfektsioonidest herpest ja kondüloome. ...

Loe edasi

...

tere. millise summaga peaksin arvestama, kui sooviksin tulla teie kliinikusse lihtsalt kontrollile, et kas pole põletikke ja näiteks kasvajaid? aitäh

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Esmane visiit naistearstile on 'soodusajal' Tartu Haigekassas kindlustatutele 48 krooni. Hind sisaldab ka põletiku analüüside hinna ja UH hinna. Kui 'soodusaega' ei ole on visit 180 krooni, ...

Loe edasi

ASCUS?

Tere,
Käisin arsti juures, et spiraali eemaldada. Kõigepealt tehti analüüsid ja öeldi, et kui kõik on korras, siis järgmiste päevade ajal vahetatakse spiraal välja. Tsütoloogia vastus oli ASCUS, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
1. ASCUS vastus vajab tähelepanu, vajadusel põletikuravi lokaalselt ja analüüsi kordamist
2. Ravi peaks olema vaid tupesiseste kuulikestega
3. Histoloogilise uuringu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi