bakterid 28.07.08 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen mures erinevate bakteritega, colibakter ja streptokokk. Olen 34a naisterahvas. 2006 dets. oli emakaväline rasedus. See oli paremal pool munajuhas.Selle raviks tehti süst. Peale seda algasid imelikud valud paremal pool ja menstruatsiooni lõpus selline pruun paaripäevane määrimine. Lõpuks okt.2007 avastati, et mul on colibakter ja streptokokk. Ühikuid kahjuks ei tea. Sellest ajast saati olen söönud erinevaid antibiootikume seitse korda, seega üheksa kuu jooksul. Kooraks saan lahti, siis jälle paari kuuga kumbki neist tagasi ja vahest on ka mõlemad korraga. Ja jälle uued ABd.
Olen teinud juba kõike, ei kanna stringe, pesen ainult veega end alt, immuunsust tugevdanud, ei söö magusat. Mees on ka eelmine aasta kontrollitud, ei leitud midagi.
Nüüd kirjutan Teile oma mõtted asjast, kas see on võimalik üldse, nimelt kas võib olla, et sinna paremasse munajuhasse jäi sellest rasedusest alles mingi tükike ja see tekitab neid baktereid seal. Või ei ole see võimalik.
Mida soovitaksite Teie teha. No ei jaksa ja tahagi enam neid AB sid süüa.
Ette tänades juba.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Rasedust teil kindlasti munajuhas ei ole.
Kui ikkagi olete mures, võite teha hommikusest uriinist rasedustesti kasvõi üks kord nädalas.
Jääb arusamatuks, miks on vajalik teid uurida "bakteritele"?
"Tupp on poolavatud süsteem, seal ei ole kunagi steriilsust", nii on öelnud günekoloogia õppejõud, dotsent Ilse Kõiv.
Antibiootikumid nõrgestavad veelgi immuunsust, põhjustavad kõrvaltoimeid ja tupeseene ägenemist jpm. Arenenud lääneriikides külve bakteritele tupest ei tehta ja pole kunagi tehtud. Või kahtlustas teie raviarst hoopiski teie mehel suhteid teiste meestega?
Mida te soovite: kas rasestuda ja sünnitada või hoiduda soovimatust rasedusest?
Sellest sõltub ravitaktika vajadus ja elustiili nõustamine.
Soovitan paluda oma günekoloogiliste analüüside koopiad 2007-2008 ja tulla koos nendega kolmapäeviti tasulisele vastuvõtule. Vajate teisest nõustamist.
Vajalik on ka ambulatoorse medikamentoosse operatsiooni (emakavälise) protokolli koopia. Oma perearstilt paluge viimase kliinilise vereanalüüsi koopia.
Aja saate broneerida minu töömeili teel või kabineti telefoni 6014331 teel.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasedus 22 nädalat. Uriin analüüs.

Tere!
Tegin kohustusliku uriiniproovi ning näitab, et kõik ei ole päris korras. Leukotaüüdid 11-30; Lameepiteeli rakud palju (>10); Bakterid palju ja valk uriinis on 0.18 g/L (<=0.15) Kõik muu on ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

26.04 vastatud ( dr. Litter)

Loe edasi

Voolus

Voolus vs uriin. Tere! Kas see on normaalne,et 36.aastasel naisterahval on igapäev tupevoolus? Kas tupevoolus peab valgele aluspesule jätama kollase plekid? Pean väljaspool kodu kasutama selliseid asju ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

See võib seotud olla tupes mikrofloora tasakaalu häire ehk bakteriaalse vaginoosiga. Tupes on palju erinevaid baktereid, kuid oluline on happe-alus tasakaal ja piisav piimhappebakterite ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: