MURE. 07.06.08 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

TERE. Olen naisterahvas vanuses39 ,olen sünnitanud kaks last.Rasestusvastaseid tablette ei tarvita.Abikaasa on olnud üks ja ainus juba 16 aastat.Mure seisneb selles,et teist korda hakkab mul määrima enne menstruatsiooni vähemalt nädal aega ette.Natuke määrib nii paar kolm päeva siis kaob ära ja hakkab õigel ajal pihta.Kõht ei valuta.Olen sportlik ja väga liikuv inimene.Praegusel momendil on mu liikumine pisut piiratud,sest põen sudamelihase põletikku.Neljas kuu jookseb ,et võtan rohtusid,sest olin praktiliselt põdenud seda haigust püsti jalapeal,enne kui avastati milles asi seisab.Märtsi lõpus käisin naistearstil,võeti kõik proovid mis vaja teha minuvanusel naisterahval.Nii pap test ja kõik sinna juurde kuuluv.Ootasin oma vastused ära ja avastati et midagi on emakakaelal .Oli veel cin 2 ja ma ei mäleta enam täpselt mis seal veel seisis.Ühesõnaga suunati mind Tartusse.Seal tehti mikroskoobi uuring,võetikoe proovid,tehti vereproovid,vaadati kopsud üle,tehti UH.uuringud nii seest poolt kui pealt.Kopsupilt oli puhas,UH.uuring ei näitanud ka midagi hullu.Jäin ootama ainult oma koeproovi ja vereanalüüsi vastuseid.Lõpuks tuli kätte see päev ,kui pidinTartusse minema oma vaststele järele,see toimus siis 18aprillil.Seal selgus et mind saadetakse oma ravi arsti juurde tagasi.Ühesõnaga jäeti jälgimisele.Tartu arst ütles ,et praegusel momendil ei ole temal midagi peale hakata sest proovid ei näitanud midagi sellist et peaks opereerima või midagi muud sellist.Nüüd siis juulil lähen oma arsti juurde uuesti kondrollile.Mind teebki murelikuks see et on päevade vaheline määrimine,kuigi proovidest on ju nii vähe aega möödas.Oma arst on praegu puhkusel ja tuleb alles juulis seepärast otsustasin teile kirjutada.Võibolla on see närvidest olen juba ju pikka aega haige olnud ja rohtusid võtnud.Ah jaa vabandan üks asi veel.Mul pidi 29 mail olema mandli operatsioon aga see jäi ära sest minu ravikuur sisaldab ka iboprofeeni mis vedeldab verd.Olin juba peaaegu operatsiooni laual ja rahusteid täis topitud kui avastati see ja mind saadeti koju kuni järgmise korrani. Oleks ju võinud keegi mulle vähemalt öelnud et ei tohi võtta siis oleks see asi juba möödas.Nüüd oota uut korda ja narveeri.Võibolla on see määrime närvidest tingitud.Loodan et vahest saite aru mis mulle muret teeb.Läks lugu küll pikaks,kuid loodan et saate aega mulle vastata.Ette tänades. MONIKA.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Monika!
Kahju, et Te ei kirjutanud üles ega teinud patoloogilisest PAP testist koopiat.
PAP testi vastus oli suure tõenäosusega CIN 2.
Tartus teostati kolposkoopia, biopsia ja patoloogilis-histoloogiline koe uuring.
Mükardiit ja mandlite operatsioon noortel naistel on enamasti stressi, ülepinge, ületöötamise, ärevuse, depressiivse seisundi jm. tagajärg.
Kui organism on stress-olukorras, siis langeb immuunsus-loomulik vastupanu ja tekivad mitmed tervise probleemid korraga, nagu ka Teil.
Suure tõenäosusega oli biopsial võetud koeproovi uuring korras ja Teile ei olnud vajalik teostada emaka kaela konisatsiooni. Võimalik, et ka HPV.
Kindlasti öeldi Teile, et PAP test tuleks korrata 6 kuu möödudes.
Kas Teile on teostatud HPV test?

Soovitused:
emaka kaela vähi vältimiseks on vaid 4 meetodit:
-mitte suitsetada
-kasutada kondoomi
-külastada soovitatud ajal naistearsti
-vaktsineerida emaka keala vähki põhjustavate viiruste vastu!!!
Tehke siis kõik võimalik.
Soovimatust rasedusest hoidumiseks oleks parim munajuhade sterilisatsioon, otsuse tegemiseni-kondoom.
Lugege juurde www.hpv.ee, www.vaktsiin.ee, www.cancer.ee jm.
G.Litter, www.naistearst.ee, Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi