Ei tea, mis viga? 14.04.08 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 26 aastane naine, veel sünnitamata. Kõik algas selle aasta alguses, kui hakkasin tundma all kõhu ja ala seljas valusid. Arvasin kohe, et tegemist võib olla naiste probleemiga, kuna veel sel hetkel teadsin, et mul on HPV33 viirus ja PAP III. Panin kohe oma günekoloogile aja kirja ja 3 nädala pärast saingi vastuvõtule.
Eelmisel aastal novembris võeti mull emakakaelalt biopsia tükk (opile veel ei saadetud) ja oligi jälle aeg jõudnud kätte uus PAP test teha ning samas arst võttis ka HPV viiruse analüüsi uuesti. Vaatas mind ka ultrahelis nii seest, kui väljast samas tegi ka igaksjuhuks kolposkoopia ja ütles, et silmaga pistab küll kõik korras olevat ja nii ka on tänaseks teada, et HPV viirus on organismist kadunud ja PAP test korras (tänaseks on esimene vaksiin ka tehtud).

Samas ultrahelis märkas doktor emaka taga ja kusepõie juures mingit tompu, kuid ütles, et see pole naiste mure ja saatis mind koju. Samas mainis, et võiksin lasta teha kõhu ultraheli uuringu võibolla on midagi sooltes. Nii ma siis läksingi perearsti juurde ja sain saatelehe kõhu ultrahelisse kirurgile. Kirurg vaatas kõik organid üle ja nägi ka et mingi vedelik on emaka taga aga ei osanud öelda täpselt, mis see on...nii ta saatis mind citoga pelgulinna valvegünekoloogi vastuvõtule, kes vaatas ultrahelis, et tema küll midagi ei näe ja neil nii vana aparaat, et see ei näita ka täpselt.

Tagasi perearsti juurde, sai antud uriini proov, uriini külv ja vere analüüs. Kõik korras...suunas mind kirurgi, neeruarsti ja uroloogi juurde. Kirurgi juures käisin, kes katsus veidi kõhtu ja ilma rohkemat tegemata ütles, et see on mingi kuseteede infektsioon, mis ise taandus....aga ei taandunud mul on ikka valud tagaseljas ja seedimise, pissimisega ei ole mitte mingeid probleeme.

Läksin siis neeruarsti juurde, kes vaatas otsa ja ütles, et neerudes küll asi ei ole....ja helistas valve günekoloogile ning nad kahekesi tegid siis järelduse, et see on ikka naiste probleem. Siis vaatas veelkord otsa ja ütles, et lase kontrollida kilpnääret, et tundub imelik olevat...ausaltöelda oli mul sel hetkel nutumaik kurgus.

Tunnen igapäev kergeid peapööritusi, süda on teihti paha, jalad tahavad krampi lüüa sama moodi ka tuharad. Andsin siis täna veretesti kilpnäärme uuringuks.

Peaksin vist veel ära mainima ka selle, et oleme oma 4 aastat last üritanud saada aga ei miskit. Oleme lasknud endid uurida puurida, kõik tundub ok olevat. Mees on selline eesti keskmine ja minul tehti ka eelmise aasta oktoobris laparoskoopia, kus kontrolliti munajuhade läbitavust, mis olid kõige paremas korras, kuid leiti endometrioosi kolded, mis sel hetkel kõrvetati ja võeti ka mingi biopsia tükk kuskilt, mis oli korras ja günekoloog arvas, et edometrioosi ravi pole veel vaja teha.

Olen ise mõelnud iga päev sellele, mis mul viga on ja alaseljavalu ei lase ka seda unustada. Lasin ka vere analüüsi kontrollida edometrioosi kasvaja indeksit, see oli korras. Ah jah käisin siis veel peale neeruarsti pelgulinnas naistearsti vastuvõtul, trügisin vahele, kuna järjekorrad on juunini, dr. kobin vaatas ultrahelis ja ütles, et kõik tundub kõige paremas korras olevat naiste asjadega, tema ei näe küll midagi. Ja väikest 4 mm kogumikku nägi aga arvas, et see pole küll midagi, et vahest võib olla vedelikku organismis.

See kõik pani mind täna seda siia kirjutama, sest olen väga mures oma tervise pärast. Iga päev on nii kehv olla, et ei taha kohe olla.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere!Minule jääb ikka mulje,et tegemist on endometrioosikoldega,mis asub emaka taga ja valusündroom on ka sellest tingitud.Peritoneaalse endometrioosi korral ( I ja II aste) esineb "seletamatu viljatus" ja krooniline vaagnavalu.Haiguse retsidiveerumise sagedus on kõrge ka operatiivse ravi järgselt.Endometrioosi kasvaja indeksit ei ole olemas.Tõenäoliselt määrati munasarja kasvaja marker ja see oli korras.Mina soovitaksin Teil ikkka oma günekoloogiga konsulteerida ja vajadusel teha korduslaparoskoopia.Edu soovides,Maie väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Eritis rindadest

Rinnanibust tuleb must(tumedat )vedeliku. Mis see võiks olla? Saadetud on mammoloogi juurde, sinna sain aja 2. veebruariks, aga närvid on otsakorral. Rinnad tursuvad alati enne mensist, seekord on nad ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Võib olla hormonaalne häire, mis on ka suure tõenäosusega. Loomulikult ei saa välistada kasvajlist muutust. 2 veebruar on ju kohe, seega sellise lühikese ajaga ei juhtu midagi halba. See.et rinnad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: