HPV ja antibeebibillid 23.03.08 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 35-aastane naine.Mul avastati HPV-viirus, mis toob kaasa kõrgenenud riski emakakaelavähile. Kas peaksin loobuma antibeebibillide kasutamisest, kuna need soodustavad emakakelavähi teket?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Toetan Teie valikut.
1. Üle 35-aastastele ei ole kombineeritud antibeebipillid esimene valik.
Üle 35-aastastele suitsetavatele naistele on keelatud ordineerida kombineeritud antibeebipille.
2. Eestis on lubatud üle 35-aastastele vähemalt 2 korda sünnitanud naistele sterilisatsioon.
(vt. Raseduse katkestamise ja steriliseerimise seadus).
3. On teada, et antibeebipillide tarvitajad kasutavad väga harva kondoomi.

Emakakaela vähi vastu on vaid 4 meedet:
-mitte suitsetada, tõsta oma organismi immuunsust
-kasutada kondoomi, kaitsta end sugulisel teel levivate haiguste eest
-külastada ettenähtud ajal naistearsti
-vaktsineerida end emaka kaela vähi vastu!

Lugege juurde: www.hpv.ee, www.vaktsiiin.ee, www.cancer.ee, www.kasvaja.net, www.ens.ee
G.Litter, www.naistearst.ee, Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HPV vastu vaktsiineerimine, kui HPV positiivne

tere,
Kuu aja pärast on kolposkoopia.
Küsimus, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

PAP test

Tere,
Nimelt käisin nädal aega tagasi tegemas suguhaiguste teste, võeti ka PAP ja HPV testid. Selgus, et suguhaigusi polnud, emakakaela muutusi ei esinenud, kuid öeldi, et leiti PAP viirus 51. Organism ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete 22 aastane naine. Selles vanuses on HPV esinemissagedus kõrge ja üks kõige sagedamini esinevatest HPV tüüpidest ongi HPV 51. Viirusega nakatutakse sugulisel teel ja selles vanuses õnnestub ...

Loe edasi

HPV

2011. aasta kevadel peale vahekorda aeg-ajalt vähene veritsus tupest. Tehtud PAP- test ja muud uuringud, mis olid korras. 2 kuud hiljem tehtud ka HPV proov, mis oli positiivne (HPV 18) proov näitas ka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
HPV 18 on üks inimese papilloomiviiruse kõrge riski tüüpidest. HPV 16 ja 18 on kõige sagedasemad emakakaela vähi põhjustajad. Kui olete HPV 18-ga nakatunud, ei tähenda see, et haigestute emakakaela ...

Loe edasi

HPV ja vaktsiin

Tere!

Kunagi diagnoositi mul HPV 33, kuid organism sai sellest ise võitu ja kolposkoopia oli korras. Arst soovitas teha HPV-vaktsiini. Samas võttis ka uue HPV- analüüsi ja selgus, et 33 ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
uuringud näitavad , et ligikaudu pooltel sinuvanustel noortel naistel esineb üks või mitu HPV tüüpi. HPV levib sugulisel teel ja peale nakatumist alustab organism võitlust selle viirusega. ...

Loe edasi

HPV

Mul on kõrge riskiga HPV 16 ja 18 olnud juba umbes 2aastat organismis.

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,

Loe edasi

antibeebibillid

Tere!
Palun selgitage võimalikke ohtusid, mis kaasnevad beebibillide kasutamisega 35-aastasel suitsetaval naisel. Olen kuulnud, et on mingid ohud teatud tingimustel, ent mis ohud ja millistel tingimustel, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

TERE. Kui te olete sutsetav ja üle 35 aasta vana ning kasutate antibeebi pille, siis teil on oluliselt tõusnud risk haigestuda veresoonkonna tromboosi. Pillid ise tõstavad verehüübimist ja sutsetamine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi