väiksed naharipatsid 03.01.08 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,

Olen 25 aastane naine ja selline mure, et kuskil pool aastat tagasi tekkis mul päraku ja tupe vahele väike selline punn, mis meenutab lihtsalt väikest naha jääkripatsit (lugesin kuskilt eelnevatest vastustest).
See ei olnud valus ega häirinud mind. Aga nüüd viimasel ajal on neid hakanud sinna juurde tekkima. Tillukesed sellised, millimeetrise läbimõõduga, aga ikkagi imelikud. Nüüd juba võivad pisut veritseda, kui midagi sinna vastu hõõrdub (isegi näiteks stringid).

Lugesin siit, et on olemas hemorroidid, aga samas mul ei tee nad otseselt valu, ei sügele, aga lihtsalt kui neid juurde tekib, teeb see pisut murelikuks.

Kas peaksin minema arsti vastuvõtule ja kui, siis millise?

Kas te oskate öelda, millest sellised asjad võivad tekkida? (kas ka variant võib olla igakuine vahatamine sealt vahelt?)

Ette tänades,

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Unustasite kirjutada, kas olete sünnitanud tupe kaudu.
Suure tõenäosusega on tegemist tervate kondüloomidega, mis on viirusliku geneesiga, mis levivad puutekontakti kaudu.
Broneerige aeg naistearstile. Kaasajal on kondüloomide raviks olemas retseptiravim-kreem, mida patsient saab ise kodus kasutada. Samuti on oluline vaktsineerida end nii kondüloome põhjustavate viiruste kui ka emaka kaela vähki põhjustavate viiruste vastu.
Lugege juurde www.hpv.ee.
Ise saate:
-mitte suitsetada
-kasutada kondoome
-külastada regulaarselt naistearsti
-vaktsineerida
-kasutada intiimpesuks apteegi intiimpesugeeli Lactacyd
-mitte kasutada stringe (või kanda neid üliharva)
-mitte kasutada pidevalt pesukaitseid
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Sünnitusjärgne hemorroidide naharipatsite eemaldamine

Tere!

Ca 6 aastat tagasi, kui sünnitasin esimese lapse, siis sünnituse järgselt olid mul hiigelsuured hemorroidid, millest jäid kohe mitmed- mitmed naharipatsid pärakupiirkonda. Vaatepilt ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Hemorroidaalseid naha jääkripatseid opereerib üldkirurg või proktoloog. Seda operatsiooni rahastab tervisekassa. Saatekirja annab reeglina perearst.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: