Üldnarkoos raseduse ajal 03.12.07 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 32 aastane naine ja kirjutan Teile lausa paanikas.
2007 a 11.nov võtsin Merciloni tabletilehelt viimase tableti ja jäin siis päevi ootama.
Kui tavaliselt on läinud paar päeva niisama mööda, siis seekord algas menstruatsioon kohe esmaspäeval 12.nov.
Vahekorras (kaitsmata, oma mehega) võisin olla 17-19 nov.
21. novembril teostati mulle konisatsioon üldnarkoosis. (PAP Cin 2)
Viimasel nädalal (alat 26.11) olen tundnud rindade tundlikkust ja ka nagu oleks paha olla. Rasedustest oli negatiivne.
Täna 03.12 on tõusnud ka palavik 37,3. Laupäeval 01.12 tuli natuke verd, muidu on olnud voolus selline konisatsioonijärgne hallikas pruunikas või ka veresegune roosakas.
Ma ei küsi, kui suur on tõenäosus, et ma võisin olla rase kui teostati konisatsioon, pigem küsin, kuidas võib mõjutada loote arengut üldnarkoos?
Ehk et ma ei teadnud operatsiooni (konisatsiooni) ajal, et võiksin olla rase.
Muretsen nüüd, et narkoos võis mõjutada loote normaalset arengut ja ma terve raseduse aja muretsen lapse tervise pärast.
Või on ülalkirjeldatud sümptomid (palavik, iiveldus, rindade tundlikkus) konisatsioonijärgselt normaalsed?

Lugupidamisega
K

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud K.!
Tubli, et annate oma seisundist endale adekvaatselt aru ja küsite nõu.
Loen Teie kirjast, et tarvitate antibeebipille Mercilon ja 7-tabletivaba päeva oli 12.-18.11.2007. Jääb ebaselgeks, kas 19.11.2007 alustasite uue tabletilehega?
7-tabletivaba päeva ajal säilib rasedusvastane toime.
Kehatemperatuur kuni 37,5 antibeebipillide tarvitamise ajal ja menstruaaltsükli II faasis on normaalne.
Teie ärevus on asjatu. Ka rasedatel on vajalik narkoosis ägedat pimesoolt opereerida, oleme munasarja tsüste opereerinud, vahel on vajalik (mädaseid) hambaid eemaldada ja ravida naroosis jne. Konisatsiooni ajal on narkoos lühiajaline.
Küll aga ei selgu, kas planeerisite oma rasedust, teades, et on vajalik konisatsioon ja järelkontroll?
Kui on soodsad tingimused, siis rasedus kinnitub ja areneb. Kui soodsad tingimused puuduvad, siis võimalik viljastatud munarakk ei pesastu ja eemaldub loomulikul teel, mida juhtub väga sageli, aga mida ei ole võimalik alati tõestada.
Soovitused:
-kui menstruatsiooni ei ole tulnud, siis korrake rasedusteste hommikusest uriinist 1 kord nädalas või enne uue tabletilehe alustamist
-broneerige aeg naistearstile
-broneerige aeg perearstile, ehk ka perearst peab vajalikuks kliinlise vere, veresuhkru ja uriini analüüsi, võtke koopiad naistearstile kaasa
-ostke apteegist rasedate vitamiinid ja juurde foolhapet kuni 1 mg ööpäevas, mis on väärarendite profülaktikaks mõeldud
-ärga asjatult muretsege, sellest ei ole ju kasu, iiveldus jm. viitab ärevusele ja paanikale.
Loodetavasti on Teie otsus kindel, kas soovite sünnitada või soovite rasedusest hoiduda. Pidage nõu naistearstiga konisatsiooni kontrolli suhtes. Vajalikud on kontrollanalüüsid ravijuhendi järgi.
G.Litter, www.naistearst.ee, Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi