Müoom 25.10.07 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. OLen 36a mittesünnitanud naine ja mul avastati ultraheliuuringus 11cm emakamüoom,mis on ikkagi väga suur.Soovitati op.,kuid sinna pääsen alles detsembris.Ma unustasin ise arstilt küsida,et kas nii pika aja jooksul müoom hullemaks ei või minna ja kas see veel rohkem ei suurene.Ning kas antibeebipille võib sellise suure müoomi korral üldse tarvitada.Tegelikult läksingi arstile pillide retsepti küsima ja siis uuringu käigus avastati müoom.Peale selle suure ehmatuse ja hirmuga unustasin kõik küsimata k.a retsept.Teid ette tänades Tiina

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Tiina!
Kaldun arvama, et tegemist on 11 cm müoomi sõlmega, ehk isegi subseroosse sõlmega, mis paikneb serosa ehk emaka välise kesta alla ja on läbivaatusel tuntav. Väga tubli arst, kes ikka enne vaatas Teid, kui "pikendas retsepti". Teil on õigus, sünnitama naisele on 11 cm müoomi sõlm väga suur.
Kas Teil olid vererohked menstruatsioonid?
Milline oli Teie hemoglobiini väärtus? (kui Te ei suitseta; suitsetavatel naistel tuleb lisaks määrata ferritiin).
Detsembrini ei ole küll pikk aeg, aga tuleks otsustada, mis saab edasi. Kas soovite ikka kunagi (peagi) sünnitada? Kui Te mitte kunagi ei soovi sünnitada, siis oleks arukas paluda koheselt ka munajuhade koaguleerimist.
Kuna emaka müoom on östrogeensõltuv healoomuline kasvaja, siis kõrge östrogeenisisaldusega antibeebipillid on Teile vastunäidustatud ja üldse vanuses üle 35 võivad tarvitada antibeebipille vaid mitte suitsetavad ja väga terved naised. Hoidumiseks soovimatust rasedusest, kui Te ei soovi sterilisatsiooni, sobib Teile hormoonspiraal Mirena, isegi Depo-Provera süstid, vaid Cerazette antibeebipillid, kus puudub östrogeen, kondoomid, Pharmatex.
Kui on hirm, siis pöörduge perearstile, tema saab kontrollida kliinilise vere analüüsi ning nõustada Teid täiendavalt.
Soovitan Teil peale op. ravi mõelda rasestumisele, sest sünnitamata ja rinnaga mitte toitnud naistel suureneb risk rinnavähi tekkeks, mis on naistel esinevatest vähkkasvajatest esikohal.
G.Litter, www.naistearst.ee, Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

CA 125 kõrgendatud tulemus ja selle võimalikud põhjused

Tere!

Küsisin juba teie käest müüomi ravimise kohta https://www.kliinik.ee/naistehaigused/id-2/noustamine?question=75021
Tänan teid vastuse eest!

Tahaks veel üks küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ca-125 tõuseb nii endometrioosi,müoomi,adenomüoosi ja munasarjatsüstide või kasvajate korral.Lühidalt ,haigusseisundite korral kui östrogeenide sisaldus on tõusnud. Teades Teie anamneesi ja seda,et ...

Loe edasi

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi