Nuvaringist loobumine 14.09.07 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Olen 29-aastane naine. Küsimus on seotud Nuvaringiga. Tegin aborti eelmise aasta detsembris, kuna rasedus oli ootamatu ja planeerimata ning olin oma mehega selleks ajaks tuttav alles 2 kuud. Jaanuaris hakkasin kasutama Nuvaringi. Umbes sellest ajast algasid probleemid, mis võisid olla seotud rõngaga: väsimus, kaalutõus, tundlikkuse vähenemine, lisaks sagenesid naisteprobleemid. Praeguseks olen jõudnud järeldusele, et mulle ilmselt siiski ei sobi hormonaalsed rasestumisvastased vahendid, sest neil on minu jaoks liiga palju kõrvalmõjusid. Loobusin Nuvaringist 2 nädalat tagasi. Nüüd aga on rinnanibud nii valusad et karju appi ja aeg-ajalt on süda pisut paha. Kas need nähtused võivad olla seotud Nuvaringist loobumisega ja kui kiiresti need kaovad? Ning olulisem küsimus: kuidas võib 8 kuud Nuvaringi kasutamist mõjutada rasestumist? Otsustasime mehega, et sellest pole midagi, kui lähemas tulevikus rasedaks jään, aga ma muretsen, sest olen kuulnud, et näiteks pikaajalise tablettide kasutamise tulemusena võib olla raske rasestuda või esineb raseduse katkemisi. Kas Nuvaringiga on sama? Kas ma peaksin olema paar kuud ettevaatlik, et mitte rasestuda või ei ole sellest midagi, kui jään kohe?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Kui te olete loobunud Nuvaringist, siis hetke kaebused (valusad rinnanibud, iiveldus)ei ole küll sellest tingitud. Esiteks peate mõtlema. ega te rase pole, kui ei, siis oodake üks tsükkel ära, kaebused kaovad. Mingit vahet hormoonide lõpetamisest rasestumiseni ei pea tegema. 8 kuud rõnga kasutamist kohe kindlasti ei mõjuta teie rasestumist. Mingit seost raseduste katkemise ja rasestumatuse osas pole Nuvaringi korral leitud.Dr kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pärast Nuvaringi lõpetamist on tekkinud määrimine ja kerge valu alakõhus

Peale eelmise menstruatsiooni lõppu otsustasin teha Nuvaringist pausi, kuna tundsin et keha vajab seda. Nüüd on sellest 2 nädalat möödas ning vähemalt 1,5 nädalat on mul iga päev määrdumine ja vahelduvalt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane.

Kirjutage üles NuvaRingi väljutamise kuupäev. Sellele järgneb 7 päeva, kui on olemas rasedusvastane kaitse, ka need kirjutage ...

Loe edasi

Valud munasarja piirkonnas

Tere.

Mul on mure ja kahjuks hetkel ma arsti vastuvõtule minna ei saa, kuna viibin välisriigis.
Mul on krooniline põiepõletik, mida olen vahelduva eduga kontrolli all hoida suutnud. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 26-aastane. NuvaRing on uus ja populaarne kombineeritud hormonaalne kontratseptiivne vahend -KHK. Kahjuks kõikidel ravimitel esineb kõrvaltoimeid, nii hormoonidel ...

Loe edasi

Rasestumisvastased vahendid

Tere

Kasutan Nuvaringi, kuid soovin seda asendada Yasminelle tablettidega. Millal ma peaksin neid võtma hakkama, kas kohe järgmisel päeval pärast Nuvaringi eemaldamist või pärast seitsmepäevast ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kõikide hormonaalsete rasestumisvastaste vahendite puhul on kasutamise esimese kahe kuu jooksul üheks kõrvaltoimeks vähesed ebakorrapärased veritsused.
Soovitan hakata pille võtma 7-päevase ...

Loe edasi

pillidest loobumine

tere,
selline küsimus: Olen 5 aastat võtnud Loette tablette ja nüüd sooviks võtmisest loobuda. Kas tablettide ärajätmiselt tekib soovimatuid enestunde probleeme? Need 7 päeva, mis võtmise ajal vahepeal ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Unustasite märkida oma vanuse ja seda, kas suitsetate.
Antibeebipillides Loette on alati olnud 28 tabletti, millest viimased 7 on toimeainevabad, pille võetakse ilma vahedeta ...

Loe edasi

Määrimine tsükli keskel

Olen 34 aastane ja sünnitanud 2 last. Juba pikemat aega vaevab mind pruun määriv voolus, mis algab umb. 2 nädalat enne oodatavat menstruatsiooni. Õigupoolest näeb tsükkel välja nii, et suurema või väiksema ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kuna olete käinud korduvalt kontrollis ja tehtud on analüüsid ja ka ultraheli uuring, siis ei näe praegu põhjust teha täiendavaid uuinguid. Soovitan hormoonspiraali. Selle mõjul emaka limaskestale ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi