PCO ja Dostinex 10.05.07 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lp dr Maie Väli,

Olen võtnud Dostinex'i juba 6 kuud PCO ravi ja lastetuse ravi eesmärgil (doos pool tabletti nädalas). Prolaktiini tase on normaalne, isegi veidi normist madalam. Enesetundel pole ka siiani midagi viga olnud.

Hiljuti aga on hakanud pea kergelt ringi käima (nii et segab töö tegemist) nagu siis kui kunagi Bromocriptini sai võetud. Tookord süptomid kadusid kui kogust vähendasin või rohu üldse ära jätsin.

Tahaksin kangesti rohu kogust vähendada sest juba ammu on tunne selline, et mul ei ole seda vaja. Kas võib olla reaalne, et on üledoos ? Kas Teie arvates on ohutu niimoodi ise doosi vähendada (võtta nt veerand nädalas või üldse mitte midagi?). Arsti vastuvõttu ei jõua kahjuks enne järgmise tableti võtmise korda ära oodata.

Ette tänades,
Kadri


Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Kui prolaktiini tase on normaalne,siis ei näe ma põhjust,miks Te üldse Dostinexi võtate.Jätke see ravim ära.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioon kuus kuud ära jäänud

Tere
Mure mul selline. Eelmine aasta detsembris lõpetasin Nuvaring rõnga kasutamise. Peale seda olid päevad kõik ok, kuni aprillini. Aprilli algul natuke määris ja kõik, pole siiamaani taastunud. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
et välja selgitada, mis on tsüklihäirete põhjus, on vajalik Teid põhjalikumalt uurida. Vajalik on teha ultraheli uuring ja vereanalüüs hormoonidele. Kõige sagedasem põhjus, miks menstruatsioonid ...

Loe edasi

Soov rasestuda ja B-vitamiinide tarvitamine

Tere

Olen 23aastane naine ja soov on rasestuda. Olen proovinud u. 7 kuud. Mul on polütsüstililised munasarjad. Mul pole peaaegu kunagi olnud päevad regulaarsed, vahel on olnud isegi neli kuud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
polütsüstiliste munasarjade (PCO) korral on sagedaseks probleemiks ebakorrapärased harvad menstruatsioonid. Kuna PCO korral on tsüklid enamasti anovulatoorsed, on arstile pöördumise peamine ...

Loe edasi

Hormoonid rasestumiseks

Tere, soovin rasestuda. Mul oli ca 2 a tagasi peetunud rasedus ja tabletiabort. Arst pidas põhjuseks ureaplasmoosi, mis sai välja ravitud. Muud proovid olid korras. Abordist taastusin kiiresti, päevad ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kõik tehtud hormoonanalüüside tulemused on normis ja pole PCO-le iseloomulikud, samuti ei ähvarda Teid osteoporoos. PCO korral on tsükli esimeses faasis LH ja FSH suhe 2-3 (norm. suhe 1:1), ...

Loe edasi

Pco ravimid

Tere,

Kõigepealt suur tänu vastuse eest (28.09.06).
Endokrinoloog määras raviks Dostinex'i, kuna ei talu Bromocriptine'i.
Küsimus : kas sama-aegselt raviga võib kasutada looduslikke ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Dostinexiga võib rahulikult koos tarvitada looduslikke preparaate. Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

PCO

Tere,
Olen 33 a ja PCO diagnoosiga. Endokrinoloog kirjutas välja Bromocriptin'i, kuna prolaktiini tase oli kõrge. Seda võtsin 1,5 aastat (keha reageeris väga väikesele annusele), kuni tekkisid rindadesse ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Kadri! Teid on pisut hirmutatud selle ainsa võimalusega saada laps ainult katseklaasis.Polütsüstilisi muutusi võib leida ka normaalse suurusega munasarjades ja sageli ongi põhjuseks pikaajaline antibeebipillide ...

Loe edasi

PCOS

Tere! Olen 28a naine ja mul diagnoositi PCOS sündroom. Pärast pooleaastast Diane tablettide kuuri näitas ultraheli, et tsüstid on ära kadunud. Kas peaksin ikkagi Diane kasutamist jätkama või võin nüüd ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ma arvan,et siin oli tegemist lihtsalt polütsüstiliste ovaariumidega ,mis tulid nähtavale ultraheliga,mitte tõelise PCO sündroomiga.
Võite Diane kasutamise lõpetada ja siis on näha,kas menstruatsioonitsükkel ...

Loe edasi

ärajäänud menstruatsioon

Tere!

Kasutasin 6 kuud Diane 35-te PCO raviks. Aprillis näitas ultraheli, et mingeid tsüste enam pole, öeldi veel, et munasarjad on isegi normaalsest natuke väiksemad. Tsükkel oli peale pillide ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui menstruatsiooni pole alanud, rinnad on hellad ja temperatuur normist pisut kõrgem , on ilmselt tegemist rasedusega. Tuleb teha rasedustest.
dr. Seemen

Loe edasi

pco-sündroom

tere.olen 26.a. naine olen kasutanud diane-35 neli aastat, viimase aasta olen olnud ilma rohtudetta, sellel kevadel avastati mul pco-sündroom,peale seda tehti mulle laptr.operatsioon,mille käigus tehti ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Peale laparoskoopilist munasarja "drillimist" soovitan teha ovulatsiooni induktsiooni Seropheniga 6 kuu jooksul, jälgides ultrahelis munasarjas
folliikli(te) küpsemist( ovulatsiooni). ...

Loe edasi

PCO

Käisin hiljuti naistearsti juures ja ta kahtlustab mul sellise haiguse olemasolu, kuid ma sooviksin lähemalt teada mida see endast kujutab.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! PCO võib olla ka juhuleid täiesti tervel naisel,kellel on regulaarne menstruaaltsükkel.Tüüpilised sümptoomid on pikenenud m.tsükkel,suurenenud karvakasv ja viljatus.Umbes kolmandik patsientidest ...

Loe edasi

pco lõikus

Tere,

Paar nädalat tagasi tehtud ultraheli uuringu põhjal ootab mind ilmselt ees nn munasarjade drillimine pco tõttu, kuna on soov rasestuda. Sooviksin väga teada kui keeruline/riskantne on ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

"Drillimine" tähendab munasarjade tsüstide läbitorkamist laparoskoopia teel.Sellega vähendatakse mehhaaniliselt androgeene produtseerivate folliikulite hulka ja seeläbi väheneb androgeenide hulk veres. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi