kasvaja rinnas 09.12.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

mul suur mure! ei oska kellegi teise poole enam pöörduda, olen 24a ja avastasin rinnast "tüki". onkoloog katsus ja ütles, et arvatavasti healoomuline. (väike muna , mis liigub naha all)pani väga kahtlema, et ta ainult katsumise järgi seda ütles.kas kogenud arst oskab tõesti sedasi diagnoosi panna?ütles ka, et jaanuaris lõikusele ja siis uurivad täpsemalt.aga mina ei suuda 1,5 kuud teadmatuses olla ja panin aja pärnus tasulisse mammograafi, tasulistest see pärnus vist ainus võimalus-mammograaf,ultraheliuuringut siin tasulist pole ja nagu näha, paneb arst siin ainult katsumise järgi diagnoosi.nii, et saatekirja võimatu saada lisauuringuteks.nüüd mul siis minek mammograafi tegema ja tekkis paar küsimust. loodan, et saate mind aidata.
olen kuulnud, et nii noortele nagu mina (24a) ei taheta teha mammograafiat?miks?
kui olen aga aja tasulisse kinni pannud ja tõesti soovin teha mammograafiat kas siis ikka tehakse?ei saadeta minema?
kas mammograafia näitab kohe ära kas tegu hea-või halvaloomulise kasvajaga?või näitab see lihtsalt, et rinnas mingid muudatused?
kas on mul mõtet minna mammograafi tegema ainult selleks et teada saada kas tegu ikkagi healoomulise kasvajaga? kui täpselt mammograafia tegemine seda ikkagi näitab? mul ka 2 last, väiksem kõigest 1 kuune, rinnaga ei toida enam kahjuks.
vabandan nii paljude küsimuste pärast aga jään siiski vastust ootama kuna hirm on suur....

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
tõenäoliselt on tegemist healoomulise moodustisega (tsüst?), sest katsumise järgi on kogenud arstil seda võimalik hinnata, kirjeldatud "naha all liikuv tükk" viitab healoomulisele kasvajale. Noortel naistel on rinnanäärme uuringus eelistatud ultraheli uuring, sest see uuring on väga informatiivne ja jääb ära röntgen- uuringu kiirgus. Antud juhul, kui pole ultraheli võimalust, siis soovitan teha mammograafia, see annab suure tõenäosusega vastuse, millega tegu, mammograafial on samuti nagu ultraheli uuringul võimalik selgitada, millise kasvajaga on tegu. Sageli on vajalik täpsema diagnoosi panekuks teha mõlemad uuringud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Advantani kasutamine


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

rasedus ja testid


tsütoloogile uuring:
erotrotsüüdid -vähe
kokid-vähe
lameepiteel-palju
leukotsüüdid-palju

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi