Rasedus ja ravimid 26.09.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,

mure on selline, et olen 5-6 nädalat rase, aga saan multiresistentse tuberkuloosivastast ravi. Nüüd ei tea kas peaksin abordi tegema vöi on ka mingi vöimalus, et laps sünnib vaatamata ravimitest, mida veel kuu aega vötma pean, terve. TAhaksin väga sünnitada, aga tervet last.
Minu ravimiteks on Seromycin 250 ja Ciprobay 500, mida vötan 2 tabletti päevas. Mai kuus löpetasin tilguti Capastat ja PAS Natur-F-iga, mida sain iga päev aadta aega. Kas ka need rohud vöivad veel mu kehas olla jalootele mingit möju veel avaldada.

Ette tänades ja vastust ootama jäädes
Anneli

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
kõigepealt vabandused tehnilistel põhjustel hilinenud vastuse pärast.
Mõistan muret raseduse kulu pärast, kuna tuberkuloosi ravi on alati pikaaegne ja mitme preparaadiga, ja sageli pole ravimitega tehtud uuringud piisavad, et kinnitada nende täielikku ohutust loote arengule. Maikuus lõpetatud pikaajaline ravi ei avalda kindlasti praegu mingit mõju loote arengule. Tuberkuloosi ravis kasutatakse erinevaid ravimkombinatsioone ja enamikke sellist tüüpi ravimeid on soovitav raseduse ajal vältida. Kui aga rasedus on ravi ajal tekkinud, peab kaaluma, kas ravi jätkata või mitte ja kui jätkata, siis milliste ravimitega. Kindlasti tuleb sellisel teemal kohe raseduse alguses konsulteerida oma raviarstiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasedus ja ravimid

Tere.Minu tütar käis detsembri lõpus günekoloogil Tallinnas -probleemiks tupeseen.Ta kahtlustas rasedust ,kuid seda arst siiski eitas ja kirjutas raviks rohu nimega flukonasool.Seda ta siis ühe tableti ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Flukonazoli ei tohi võtta rasedsue ajal. kuid kui ta võttis ühe tableti, siis suure tõenäosusega midagi sellest pole. Selle preparaadi kasutamisel on leitud ,et lootel võivad tekkida väärarengud.Dr ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi