biopsia... 10.09.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

tere!
Mulle tehti biopsia(olen 42 aastane),8.09 hommikul ja pandi sisse tampoon,öeldes,et õhtul kükitage ja tõmmake välja.Tegi seda,kuid see lõppes hirmsa verejooksuga,terve vannitoa põrand oli täis.Panin kiirelt sideme,kui 10 minuti pärast jooksis ka sealt läbi.Siis vahetades sidet,kukkusid põrandale mingid vereklombid või tükid.Poole tunni pärast aga ei aidanud ka käterätik vere voolamist kinni hoida.Sõitsime haiglasse.Seal pandi mulle taas mingi hunnik sidet koos rohuga sisse ja hommikul lasti koju,sest kõik oli korras.9.09oli kõik ok.aga 10.09 õhtul tõustes wc-potilt jälle veritses,veri oli heledat värvi.Valvearst rääkis midagi raske vene keele aktsendiga,et analüüsi võttes olevat arst vigastanud veresoont,on see normaalne????Nüd mul küsimus,kas selle biopsia võtmine ja veresoone vigastus kutsus esile 10 päeva varem menstruatsiooni,või avanes too veresoon uuesti???Kas selliseid vigastusi juhtub tihti?Too sama arst kes biopsia tegi tahtis teha uue järgmise aasta märtsis,ei usu et mina seda tahan...Andke nõu,mida teha!!
Ette tänades Krista.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere,Krista! Iga protseduuri käigus võib tekkida ootamatuid tüsistusi.Ilmselt vigastati tõepoolest veresoont ja õmblust peale ei pandud,lootuses,et tampoon komprimeerib verejooksu .Suguelundid on rikkaliku verevarustusega,seetõttu võib pärast protseduuri tekkinud vereeritus tunduda patoloogiliselt suur.Järelverejooks võib olla rohke 1-5 %juhtudest.Usun,et koeproov,mis saadeti histopatoloogiliseks uuringuks toob diagnoosi täpsustuse ja kordusbiopsiat ei ole vaja teha.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HPV vastu vaktsiineerimine, kui HPV positiivne

tere,
Kuu aja pärast on kolposkoopia.
Küsimus, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Emakakaela krooniline põletik

Käisin iga-aastasel kontrollil, võeti proovid ning arst vaatas ning väitis, et emakakael on kole. Pakkus võimalust teha kolposkoopia ning võtta biopsia. Ütles, et kui soovin, võin ka aasta pärast uuesti ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kolposkoopia kontrolli all võetud biopsia vastus "krooniline emakakaela põletik" tähendab, et tegemist on põletikureaktsiooniga ja düsplaasiat e. rakkude kasvamise häiret selles koeproovis ...

Loe edasi

Konisatsiooni vastus - normaalne kude

Hea doktor. Kirjutan Teile uuesti seoses mulle hiljuti tehtud konisatsiooniga. Eellugu on lühidalt järgmine. Alustuseks mainin, et elan välismaal. Novembris 2011 tehtud PAP-proov näitas kergeid rakumuutusi, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pole põhjust kahelda biopsia ehk koeproovi vastuses. Kolposkoopia kontrolli all võetakse biopsia just emakakaela düsplaasiale iseloomulikust piirkonnast. Düsplastiliste muutustega ala võib ...

Loe edasi

biopsia

Tere!

Miks kolm päeva enne biopsia tegemist ei tohi olla vahekorras. Kas spermatosoidid muudavad tulemust või mehaaniline hõõrumine. Ja kui kaua peale biopsiat ei tohi olla vahekorras?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Kahjuks jätsite kirjutamata oma vanuse, diagnoosi ja biopsia teostamise põhjuse.
Nii karme käske ei pea kindlasti alati jagama, küll aga mõningatel juhtudel on veritsuse ...

Loe edasi

pap test

Tere
Mida tähendab Pakeratoos Silinderepiteeli kogumikud kohati atüüpia Pap II-III Agus

S

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

See on onkoloogiline analüüs emakakaelast ja selline vastus ütleb, et tegemist on rakkude atüüpiaga ja tuleks teha kolposkoopia ja võtta kaelast biopsia. Selliste uuringutega täpsustatakse kaela seisund ...

Loe edasi

emakakaelavähk

Tere! Minu viimase pap-testi tulemus oli PAP III-IV, HPV tüvi on kõrge risikiga 16 ja 18. Kas see tähendab et mul on emakakaelavähk? Kui hull asi on? Kuidas seda ravitakse? Võeti juba biopsia, aga vastuse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. PapIII-IV ei ole veel vähk.Tõenäoliselt on teil emakakaela tugev düsplaasia. Biopsia kindlasti näitab täpsemalt. Suure tõenäosusega tuleks teha teile emakaela konisatsioon, see ongi ravi. See tähendab, ...

Loe edasi

PAP analüüs

Tere!
PAP analüüsi tulemusel selgus, et mul onlameepiteeli sarvistuv nõrk düsplaasia LGSIL. Kas sellisel juhul on tegemist vähi algstaadiumiga ja milline on ravi? Kas emaka eemaldamine on vajalik. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Liisa! LGSIL ei ole vähi algstaadium,aga vajab pikaajalist jälgimist.Kõigepealt soovitaksit Teil korrata PAP analüüsi võtmist ovulatsiooni ajal ja kui tulemus on sama,on järgmine käik kolposkoopia.Selle ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi