palun abi! 02.09.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

tere.
olen 26a. ...ei tea kas paanikaks just on põhjust,aga-
umbes aasta on tsükkel olnud regulaalne 28p,mõne üksiku kõikumisega(+1p).
viimane 12-15.aug (tavaliselt kestavad p 6-7p) ja nüüd algasid p 30.aug-10p tavalisest varem. murelikuks teeb aga see,et ühtki sümptomi nagu tavaliselt (valud alakõhus ja rindade tundlikus) pole.lihtsalt eritub helepunast verd ja tavaliselt on 4-ndaks päevaks seda olnud juba tunduvalt vähem (hetkel aga ei paista lõppu tulevat). hakkasin 2näd tagasi,arsti soovitusel,võtma kuningakepiõli kapsleid-kas võib seos olla?
...ja kaks väikest küsimust veel,kui tohib-
2,5a pole ras.vastaseid vah tarvitanud\\kasutand,rasestumise eesmärgil.
hormoonuuringud ja ultraheli olid korras,kunagi olen põdenud glamüüdiat ja pap-test (2a tagasi) näitas emakakaelavähi kõrget riski-(millal ja kas tuleks pap uuesti teha?). ja kuigi arst ütles,et mitte rasestumise põhjust hakkab edasi uurima alles poole aasta pärast,siis kas mul oleks õigus seda varem küsida?(mehe proovid olid korras)

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
kuningakepiõli aitab reguleerida hormoonide talitlust , selle kasutamine leevendab rindade valulikkust ja valusi menstruatsiooni ajal. Tänu selle preparaadi kasutamisele oligi nüüd mensturatsioon valutu ja rindades polnud tavapäraseid muutusi. Mis puudutab tsükli kõikumist, siis ilmselt pole see antud preparaadiga seotud. Samas ei saa selle toimet välistada, sest reaktsioon ravimitele võib olla vägagi erinev. Tsükli kõikumise põhjuseid võib olla palju, ka näiteks stress, kaalu kõikumised, ravimid jne. Kuna rasestumine pole peale pillidega lõpetamist 2,5 aasta jooksul õnnestunud ja anamneesis on klamüdioos, tuleb teha veel täiendavalt munajuhade läbitavuse kontroll (sellele uuringule annab saatekirja naistearst).
Kuna PAP analüüs ei olnud korras, tuleb emakakaela kindlasti edasi uurida, seega tuleks lisaks uuele PAP testile teha ka kolposkoopia (emakakaela uuring luubitaolise aparaadiga, mille käigus saab hinnata emakakaela muutusi.) PAP analüüsi tehakse kõikides naistenõuandlates ja erakliinikutes, kolposkoopiat on samuti võimalik teha nii naistenõuandlates kui ka enamikes erakliinkutes, ka Medicoveris.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi