Suguhaiguste testimine 30.08.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Kevadel naistearsti kontrollil ja seejärel HTI laboris käies selgus, et mul on papilloomviirus, tüvi 33. Aasta varem günekoloogilises kontrollis käies võeti samuti tupest proovi ning kõik oli korras. Käesoleva aasta algul tekkisid abikaasal kõrvalsuhted ning juulis lahutasime abielu. Minul teisi seksuaalpartnereid olnud ei ole, abielus olime 9 aastat. Viimast korda olin abikaasaga vahekorras detsembri lõpus või jaanuari alguses ning uut suhet pole siiani tekkinud. Abikaasa väidab, et meie abielu jooksul ta kellegagi vahekorras olnud ei ole ning papilloomviirus pidi mul tekkima 9 või enamgi aastat tagasi. On see reaalne? Ja teine probleem - ka millalgi kevadest või veidi varemgi tunnen vahetevahel tupe piirkonnas kihelust või kerget põiepõletiku tunnet, mis kord kaob, siis jälle päeva-paari või isegi nädala pärast naaseb ning pärast urineerimist olen pühkinud ka lima. Küsimus: kas see viitab võimalikule täiendavale suguhaigusele, mida günekoloog ei kontrolli? Kas võimalikke täiendavaid suguhaigusi tuleks lisaks günekoloogilisele kontrollile kusagil eraldi testida ning kus on seda võimalik teha?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
Papilloomiviirusega (HPV) nakatumine toimub sugulisel teel. Sageli on mehed peale nakatumist viiruse edasikandjad ja haigestuvad ise väga harva. HPV võib organismis püsida aastaid, ka 10 aastat. Kõik sõltub inimeses immuunsusest. Kui organismi vastupanuvõime on hea, ei saa viirus kahju teha ja sageli tõrjub tugev organism viiruse organismist välja. Seega on võimalik, et HPV on olnud organismis üle 9 aasta. Naistel kahjustab HPV emakakaela rakke ja võib põhjustada emakakaela vähki. Seetõttu peavad naised, kellel on avastatud HPV , jääma regulaarsele jälgimisele naistearsti juurde. Sellisel juhul tehakse täiendava uuringuna kolposkoopia ja vajadusel biopsia. Jälgimistaktika ja ravi sõltub analüüsi(PAP) tulemustest, kolposkoopia leiust ja biopsia vastusest. Kõrge riski HPV 33 kandja peab kontollis käima kindlasti 2 korda aastas.
Kihelus tupes on kõige sagedamini seotud tupe seenpõletikuga. Kaebused
erinevate suguteede põletike puhul võivad olla väga erinevad, seega ei saa välistada sugulisel teel levivate haiguste võimalust. Kui Teil on kahtlusi, soovitan teha testid klamüüdia ja trihhomonoosi suhtes. Neid teste saab teha kindlasti enamikes kliinikutes.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

CA 125 kõrgendatud tulemus ja selle võimalikud põhjused

Tere!

Küsisin juba teie käest müüomi ravimise kohta https://www.kliinik.ee/naistehaigused/id-2/noustamine?question=75021
Tänan teid vastuse eest!

Tahaks veel üks küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ca-125 tõuseb nii endometrioosi,müoomi,adenomüoosi ja munasarjatsüstide või kasvajate korral.Lühidalt ,haigusseisundite korral kui östrogeenide sisaldus on tõusnud. Teades Teie anamneesi ja seda,et ...

Loe edasi

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi