tsüst 04.08.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!Olen kohutavalt õnnetu ja mõtlen ainult sellele ja otsustsin kirjutda teile oma suurest murest.
Nimelt 2004.a. suvel eemaldati mul vasakust munasarjast termoidtsüst.Hakkasin edasi võtma antibeebipille, kuna ei soovind siis rasestuda.2005.a. läksin oma tollasest elukaaslasest lahku ja sama aaasta märtsis tutvusin oma elu uue armastusega.Sama aasat mais lõpetasin rasestumisvastaste tablettide võtmise täielikult, kuna mõtlesin ,et tahaks rasedaks jääda.Terve suvi polnud päevi.Algasid alles septembris.Aga ei midagi.Olen käinud ainult mööda günekolooge, on tehtud igasuguseid proove,ka meest on uuritud.Tal raviti mingit põletikku ja arst palus tal iga poole aasta tagnt käia uuringutel.Oleme ka koos läbi teinud mingi ravikuuri, kuna mul oli mingi bakter.
Eelmise aasta talvel avastas minu arst, et see tsüst on tagasi kasvanud ja seda tuleb jälle opereerida. Kuna tema mõistus enam ei võtnud saatis ta mind Tartus ühe parima arsti juurde, kes ütles, et opereerime selle tsüsti ära ja siis paneme rohud peale, aga ma ei tea mis rohtudest jutt käis.
01. augustil oligi siis taas laproskoopia, ja arst ütles , et seal on juba liiteb tekkind ja parem munasari on polütsüstiline.Soovin teda mida see tähendab?
Ka eelmise aasta oktoobris tekkis mul ootamatu valu alakõhus,minestsin 5 korda ja kirurgid tegid laproskoopia ja alakõhust leiti 0,5 l vedelikku, aga põhjus kust see sinna sai oli teadmata.
Nüüd ma tahaksin teada, mis saab edasi.Kuna olen juba 27 aastat vana tahaksin väga juba last saada, ka m´inu elukaaslane ootab väga.Või ongi lõpptulemus kohutav minu jaoks.Või ma peaksin tulema teie vastuvõtule?Olen nutmisest ja muretsemisest hulluks minemas.
Ette tänades. Neiu

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Neiu!
Lugesin Teie murelikku kirja. Peamine on see, et Teil puudub adekvaatne informatsioon oma tervise ja olukorra kohta. Mitmed vajalikud uuringud on Teile ju tehtud.
Dermoidtsüstid on kaasasündinud tsüstid. Kui nad kasvavad või hakkavad tekitama kaebusi, n.valusid, siis nad opereeritakse, sest kasvades tsüstid hävitavad munasarja koe.
Saan aru, et alates mai 2005 olete soovinud rasestuda. Polütsüstilised munasarjad on ka kaasa sündinud, kuid neid saab laparoskoopia ajal drillida-teha väikesed avad-ning peale seda stimuleerida ravimitega ovulatsioone.
Teie teiseseks nõustamiseks on vajalikud 3 toimunud operatsiooni väljavõtete koopiad.
Mure Teid ei aita, aitab vaid tegutsemine oma soovide täitumise nimel. PCOS - polütsüstiliste ovaariumide sündrooomidega patsiendid on raviga sünnitanud ning alati on võimalus kunstlikuks viljastamiseks mitme erineva meetodiga.
Soovitan Teil taotleda toimunud 3 operatsiooni väljavõtted, ning broneerida aeg vastuvõtule. Siis saan selgitada Teile olukorda, toetudes faktidele ja teha raviplaani. Ka mehe vastus on oluline.
Kui mure läheb nii suureks, et tunnete end hulluks minemas, pöörduge kindlasti psühholoogile, kes aitab Teil muuta oma mõtlemist, et tegutseda eesmärgi nimel.
Võite kasutada lisaks otsingut: dermoid, dermoidtsüst, PCOS ing.k. või polütsüstiliste ovaariumide sündroom jm.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Munasarja tsüst

Tere, oktoobri algusestuvastati emakas kahekambriline tsüst ca 5cm. Kutsuti jaanuaris tagasi. Nüüd detsembris olid päevad, mis jätkuvad juba väikese punaka eritusega pea 2nädalat. Kas seda võib põhjustada ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Olen teile selles keskkonnas antud küsimusele vastanud
Munasarjades tekivad vedelikukogumid ehk tsüstid kõige sagedamini hormonaalsete kõikumiste korral. Alati ei pruugi toimuda ...

Loe edasi

Tsüst emakakaelal

Tere,
Emakas avastati 1cm tsüst 3 nädalat tagas.Kas on ohtlik….

kui kasvab silmnähtavalt.Kas eemldatakse ka EMOs vô vaja pöörduda haiglasse?
Tänud.

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Saan aru, et teil avastati tsüst emakakaelast ja see on 1cm läbimõõduga. See ei ole ohtlik ja pigem on tegemist juhuleiuga. Seda võib ajas jälgida ja kui kasvutendentsi ei ole, siis sellega ...

Loe edasi

tsüst

Olen 40 a. naine. Hiljuti avastati ultraheli uuringus 5x6 cm tsüst. Kas oleks mõistlikum võtta jälgimisaega, et tsüst iseenest kaoks või ei tohiks enam oodata ja peaks laskma opereerida.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui Teil kaebusi ei ole,võiks pisut oodata.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: