müoomisõlmed 31.07.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.Olen 45 aastane,naine.Umbes 5 aastat on olemas m.sõlm emakas. Seni ei tülitanud mind. Eelmise aasta kevadel opereeritud kilpnääre,eemaldatud vasak sagar-adenoom.Sügisel menst.ajal algas verejooks klombidega. Tsükli pikkus 28 päeva, kõhu valu ei ole. Arsti juures avastati 3 m.sõlme:19mm,14mm,14mm. NORCOLUT,JARINA ei saanud võta vastu (südamega halvasti). Nüüd olin teises nõuandlas ja ultraheli näitas:
endomeetrium - 6,7mm,Endomeetriumi põhjaosas väga tiheda struktuuriga 3,5*6,5mm (mida see tähendab?)
parem ovaarium-selge vedelikuga 2,5*2,3
vasak ovaarium- norm.str.2,8*1,3
leid - emaka eesseinal näha 2 intramuralset müoomisõlme 1,5 ja 1,6cm
Arst suunas puhastusele, ütles, et võetakse endomeetriumist proov,et teada kas hea- või pahaloomuline ta on.
Emaka kael ei ole veel kontrollitud,pean 23.08 arsti juurde minema.
Küsimus: Kas soovitate operatsioonile minna. Kas peale seda verejooks lõpeb.Mida mind võib oodata edaspidi. Ette tänades vastuse eest.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Tegemist on emaka müoomiga ehk emaka lihaskesta healoomuliste kasvajatega-müoomi sõlmedega, mis sõltuvad munasarjade hormoonide tööst. Enamasti vanuse tõustes emaka müoomid vähenevad, sest munasarjade hormoonide tase langeb. Kuid on võimalikud ka verejooksud ja isegi müoomisõlmede kasvamine.
Suure tõenäosusega kahtlustas raviarst ultraheliuuringu järgi emaka limaskesta polüüpi. Diagnostilise abrasiooni käigus eemaldatakse emaka limaskest ja saadetakse patoloogilis-histoloogilisele uuringule. Seejärel on diagnoos täpsustunud ja ravi määramine täpne.
Kas 23.08 olete suunatud kolposkoopilisele emaka kaela uuringule?
Ennustamine ei ole meditsiinis õige, toetume faktidele. Teie puhul, siis pat.histoloogilisele ja emaka kaela kolposkoopiale ning vajadusel ka biopsiale-proovitüki võtmisele.
Verejooksud võivad korduda ilma ravita.
Jääb mulje, et õigem oleks emaka keha koos healoomuliste kasvajatega-müoomisõlmedega, eemaldada. Siis verejooksud ei korduks, oleks välistatud emaka limaskesta vähi teke. Emaka kaela võib alles jätta, kui uuringud on korras, aga võib eemaldada ka koos emaka kehaga. Kui munasarajd on normaalsed, siis jäetakse need alles ja nad funktsioneerivad edasi. Kui Teie vere hemoglobiini väärtus on alla 110, siis on ka operatsioon näidustatud.
Arutage oma raviarstiga kõiki võimalusi.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Kahe tableti võtmine

Teiseks küsimuseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi