PAP ja klamüüdia 24.07.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lp. Galina Litter,

Olen 21.a neiu. hiljuti diagnoositi mul HPV tüvi veel ei tea, lähen uuringule sel nädalal. PAP testi vastus oli PAPII-III ASCUS/HPV/emakakael, siis PAP II/põletik emakakaelakanal. Kasutasin DALACIN küünlaid, ravikuur 3 päeva. Siis kolme kuu pärast pean korduvtesti tegema. Samas aga lasin teha veel paar analüüsi ning selgus, et mul on lisaks klamüüdia. Saan raviks antübiootikud, mis omakorda nõrgendab immuunsüsteemi. Olen suures mures. Teen küll kõike, mis vajalik. Selline küsimus et, kui suur tõenäosus, et ma jälle olen tervis??? Kas on võimalik, et see põletik, mis PAP test näitas,oligi põhjustatud klamüüdiaga? Kas on lootust, et organism ise saab hakkama HPVga, kui hakkan antübiootikuid sööma? Ma lihtsalt koguaeg mõtlen selle peale, ei saa keskenduda teiste asjade peale. Aga ikka sooviksin tõtt teada ning häid soovitusi. ...

Ette tänades!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Neiu!
HPV ja urogenitaalne klamüdioos on 2 erinevat teineteisest sõltumatut haigust.
Urogenitaalne klamüdioos on klassikaline sugulisel teel leviv haigus ja kõik partnerid viimase 2 kuu jooksul allutatakse antibakteriaalsele ravile. Analüüs tuleb korrata 3-4 nädalat peale ravi kõigil ravi saanutel.
HPV ehk inimese papilloomiviirus on viiruslik nakkus, mille ravi hetkel ei ole. Ravida saab emaka kaela põletikke ja muutusi emaka kaelal.
Saate juurde lugeda esilehel olevat e-raamatut sugulisel teel levivatest haigustest.
Soovitused:
-täitke raviarsti korraldusi urogenitaalse klamüdioosi osas
-on ülioluline kontrollanalüüs peale ravi nii Teil kui partneril
-vajalik on PAP testi kordus peale ravi 3-6 kuu järel
-rahunege, mure Teid ei aita, aitab informatsioon raviarstilt ja arsti soovituste järgimine
-kasutage kondoomi seni, kuni kontrollanalüüsid on korras
-kui olete sünnitamata naine, siis külastage naistearsti 2x aastas uuringuteks ja informatsiooniks oma tervise suhtes
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Düsplaasia

Tere! Alustan algusest. Mul avastati 2014 aasta novemris klamüüdia ja kerge emakakaela muutus. Selle vastu ma sain antibiootikumi ravi ning arst soovitas ka minna kolposkoopiale. Panin siis aja kinni Fertilitasse ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 24-aastane.
Seda esineb sageli, et muude mõjutuste tõttu tekivad ka (põletikulised) muutused emaka kaelal: n suguhaigused, ka urogenitaalne klamüdioos, ...

Loe edasi

Klamüüdia ravi ja eneserahuldamine

Tere. Minul avastati klamüüdia. Kas seda haigust põdedes ja antibiootikumi kuuri ajal on lubatud eneserahuldamine?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Võib küll. Dr Kadastik

Loe edasi

Veritsus

Käisin kaks aastat tagasi korralises günekoloogilises kontrollis. PAP-proovi vôttes hakkas emakakael veritsema ning arst muutus murelikuks ja rääkis emakakaelal olevast haavandist ning et sellest vôib ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
peale emakaõõne abrasiooni e. puhastust algab menstruatsioon tavaliselt kuu aja möödudes. Veritsus, mis tekkis 3 nädalat peale protseduuri võibki olla menstruatsioon. Vähene pikk määrimine ...

Loe edasi

PAP II ja põletik.

Tere! Käisin naistearsti iga-aastasel kontrollis, kus võeti ka PAP analüüs. Sain vastuse PAP II, põletik. Aasta tagasi oli ka selline vastus. Emakakael on mul põletikuline, aga arst ütleb, et tänapäeval ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui PAP on korras, kuid samas näitab et on kaela põletik, siis soovitaks teha külv ja klamüüdia ja go analüüs. Kui need on korras, siis tegemist võib olla ka tupe mikrofloora muutusega. Soovitaks ...

Loe edasi

Mure

Tere,
olen pisut segaduses ja ei tea kas on põhjust muretsemiseks. Lugu järgmine. Mul on olnud umbes 5a tagasi trihhomonoos. Nüüd kui läksin oma günekoloogi juurde kontrolli, ütles ta, et on jälle ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kindlalt trihhhomonoosi siiski silma järgi öelda ei saa. Ikkagi analüüs on diagnoosimise aluseks. Kohupiimjas voolus on tüüpiline seenepõletik, mda saab vaatluse järgi reeglina õelda. kui teil voolus ...

Loe edasi

päevad

Tere. Olen 24 aastane. Päevad on alati käinud nagu kellavärk. Kuid nüüd mitu kuud algavad päevad määrimisega 2-3 päeva + siis päevad u 2 päeva ja veel natuke määrimist. Enne kestsid ka u 6-7 päeva. Rasedusvastastestvahenditest ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Loogika järgi ei tohiks tõepoolest kondoomi kasutamise lõpetamise ja vaevuste algamise vahel seost olla.Pöörduge siiski naistearsti poole.Soovitan määrata vereseerumis hormoonide sisaldus m.tsükli ...

Loe edasi

Tupepõletik - psühholoogiline hirm

Tere Lp.dr. Katrin Seemen!
Pöördusin hiljuti günekoloogi juurde - põhjuseks eneskontroll. Tehti PAP analüüs ... nüüd sain teada, et mul on põletik ning pean minema uuesti arsti juurde ja retsepti ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PAP analüüs võib näidata põletikulist reaktsiooni, kuid selle analüüsi alusel ei saa öelda, mis on põletiku tekitaja. Seega soovitan kõigepealt teha klamüüdia analüüsi, kuna klamüüdia on kõige ...

Loe edasi

emakakaela vähk

Mulle tehakse emakakaela vähi uuringuid. Samas on mul tekkinud kahtlus, et mul võib olla ka trihhomonoos või klamüüdia. Kas nende uuringute tulemusena tulevad ka sellised haigused välja või peab selleks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Emakakaela onkotsütoloogiline e. PAP-analüüs näitab rakulisi muutusi emakakaelal, mis võivad olla tingitud põletikust ja võimaldab diagnoosida vähieelseid rakkude muutusi. Trihhomonoosi olemasolul ...

Loe edasi

emakakaela haavand ja klamüdioos

Tere!
Olen 21 aastane sünnitamata naine. Kuna olen eluaeg tsüsti käes vaevlenud olen ka tihti günokolooge külastanud. Nad on alati öelnud et, mul on väike haavand aga see ei ole oluline ja on alati ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Klamüüdia on sugulisel teel leviv haigus ja see pole seotud emakakaela "haavandiga". Külv klamüüdiale võetakse emakakaela kanalist kahtluse korral põletikule. Rakulisi muutusi (ka põletikust) ...

Loe edasi

Pruun voolus

Tere!

Katsun anda võimalikult palju informatsiooni, et saaksite mu murele vastata:

1.Alustan sellest, et u. pool aastat tagasi diagnoositi minu partneril klamüüdia. Tema arst ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere1
Minu soovitus oleks järgmine:
-korrata klamüüdia analüüs ja anda onkotsütoloogia(PAP) analüüs, kui seda pole tehtud
-kui analüüsid on korras, on veritsus ilmselt seotud pillidega, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi