pillide ja doksütsükliini koosmõju 20.06.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen kasutanud Triquilar 1,5 aastat. Tsükkel on alati korras olnud. Viimane menses oli korras ei mingeid erisusi. Ainult peale mensest teine nädal hakkas määrima (kuskil nädala). Antibeebipille olen võtnud paalnipäraselt (selles tsükklis 1 tund kõikumist 2 korral). Mulle määrati sellist ravimit nagu doksütsükliin, küll mitte naistehaigustega seonduvalt. Kasutasin raseduse vältimiseks lisaks mitte hormonaalset vahendit ehk kondoomi, see purunes. Kuna antud ravimi võtmise ajal võib pillide mõju olla ebapiisav, võtsin sisse veel täiendavalt Postinor 2-te (36 tundi peale ühet). Nüüd on menstruatsioon hilinenud 5 päeva? Kõik soovitused on teretulnud. Ja nt kui peaks juhtuma et olen siiski lapseootel, siis mis mõju avaldab doksütsükliin lootele?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Arvan,et menstruatsiooni hilinemine on tingitud Postinor tablettide võtmisest.Suure tõenäosusega algab Teil menstruatsioon alles 10 päeva möödudes.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Ibumaxi ja Harmoneti koosmõju.

Tere!

Antibeebipillide Harmonet infolehes oli kirjas, et teatud valuvaigistid võivad vähendada pillide toimet. Kas ibumax(400 mg) kuulub nende hulka? (vahel pean võtma ka kuurina liigeshaiguse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Inumax ei vàhenda pillide toimet, mistôttu ei pea lisakontratseptsiooni kasutama. Dr Kadastik

Loe edasi

Pillid ja antidepressandid

Mul on probleeme unega ning võtan ka rasestumisvastaseid pille. (Praegu Logest, võibolla varsti vahetan Femina-35 vastu). Sain aja unekabinetti ja ilmselt kirjutatakse mulle mingeid uinuteid või antidepressante. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillide toime, s.t. rasestumisvastase toime efektiivusus, võib mõningate ravimite tarvitamise ajal nõrgeneda. Siia kuuluvad näiteks antibiootikumidest penitsilliinid ja tetratsükliin, mõned ...

Loe edasi

AD ja Yarina koosmõju

Tere!

Sooviksin teada, kas Yarina toimet mõjutab antidepressant Flux 20. Kas ühe või teise toime nõrgeneb? Kas neid võib muretult koos võtta.
Teise küsimusena sooviksin teada, kas võib ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
Pille, k.a. Yarinat võib koos antidepressantidega võtta, need ei vähenda pillide toimet ja vastupidi.
Kui on soov päevi ettepoole nihutada, võib lõpetada küll mitu päeva varem pillide ...

Loe edasi

põletik

Peale polüübi välja puhastamist, et rasestuda, tekkis emaka ja munajuhade põletik. Esialgu raviti 5 päeva doksütsükliiniga 100 mg tablettidega (10 tabletti). Põletik tundus mööduvat, kuid päev enne menstruatsiooni ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Olete saanud korraliku amtibakteriaalse ravi kuuri. Ilma analüüsideta (mis näitaks, et Teil on ikkagi pisik, mis ravile ei allunud) ei julge küll uut antibiootikumi kuuri soovitada. Kui Teie ...

Loe edasi

Logest

Tarvitan neljandat kuud Logesti. Esimesel kuul oli vähene määrimine (tumedat värvi). Edaspidi oli kõik korras. Kuna mul juba mitu aastat seljavalud ja nüüd oli jälle nn. äge, kirjutas arst mulle Diclac ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
On vähetõenäoline, et nende ravimite koosmõju tõttu toime väheneb.
Kaasajal on kõik ravimid olemas manustamiseks ka suu kaudu.
Jätkake pille skeemi 21+7 järgi.
Oluline ...

Loe edasi

pillid

Tere!

Tarbin anidepressanti Cipralex 10 mg. Palusin arstil endale kirjutada rasestumisvastased pillid, kuid unudstasin küsida, milline on nende kahe rohu koosmõju. Pillid on Jeanine.
Veel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Nii antidepressanti Cipralex kui ka Xanaxit võib pillidega koos kasutada.
Nad ei nõrgesta pillide toimet. Kui Te kasutate antidepressanti, võiks Xanaxi võtmise lõpetada, sest Cipralex ...

Loe edasi

abort

Lp. dr. Maie Väli.



Lasin aborti teha 4 päeva tagasi. Samal õhtul oli väike vere eritus, järgmistel päevadel peaaegu polnudki. Nüüd ( neljandal päeval ) pole pesu määrimist üldse. ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! See on täiesti normaalne,et tunnete emaka kokkutõmbeid ja kuna kasutate doksütsükliini,siis ei tohiks mingit põletikulist protsessi karta.Kui nädala möödudes valu püsib ja esineb ka väike palavik,peaksite ...

Loe edasi

tablettide koosmõju

Tere!

Kas amitriptylin-tabletid võivad mõjutada rasestumisvastaste tablettide

(konkreetselt TriMinulet) toimet?



Kui jah, kas siis pikema amitriptylini ravi ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Neid ravimeid võib võtta koos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi