HPV33/66 09.06.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!!
Olen 25 aastane neiu, kord teinud aborti ja sünnitanud veel pole. Tüpiseeriti mul hpv 33/66. On tehtud palju ravi ja koguaeg tulemused kõiguvad. Nüüd taas jälle on natuke halvemaks läinud (LSIL PAP II - ma arvan oli nii) enne proovide andmist oli Ascus. On olnud ka HSIL. Enne uute proovide andmist, kui mul oli veel ascus, siis me olime noormehega igaksjuhuks vahekorras ainult kondoomiga ja mitte väga tihti. Ma ei saagi aru miks mul koguaeg näitajad kõiguvad niiviisi ja miks ma proove korda ei saa. Arst ütles, et kuna mul on 2 viirust, et siis üks võib nõrgestada teist. Partner on mul juba 3 aastat üks ja teistega kumbki vahekorras ei ole. Olen märganud, et ka noormehel tekib tõrge kui räägin ja ta kardab, et ka temale hakkab miskit külge. Ka tema on käinud analüüse andmas kuna peenisele tekkisid kiiresti verevalumid (peenisepea oli päris koleda väljanägemisega, kuna ise ma ei käinud kaasas temaga, kui tulemused teada sai, siis väga hästi ei teagi, mis tal seal avastati, mehed on mehed - ei oska nii palju küsida kui vaja, igatahes tehti seal spermaanalüüs ka ja normaalseid spermatosoide oli vaid 1 %, arvatavasti sellepärast kuna oli põletik.."loodetavasti" sellepärast!), ühesõnaga määrati talle Fucicort kreem ja nüüd välimuselt tundub kõik korras olevat. Loomulikult on tal uuesti vaja minna proove andma, kuid pole veel jõudnud.
* Aga küsimus ongi, et miks koguaeg mul proovid jälle halvaks lähevad? (miks on põletikud).
* Mõjutab selline pidev ravi ka lastesaamist?
* Kui ohtlik on sellisel kujul tüpiseeritud hpv minu noormehele?
* Kas on nii, et kui minu proovid kõik korda saavad ja noormees käib ka kontrollis ära, et siis saame elada seksuaalelu ilma kondoomita?

Arst ei soovi midagi drastilist enne esimese lapse sündi ette võtta (kõrvetada). Praegu määrati mulle Polyginax kuulid (mis pole eestis ravimiluba saanud).Varasemalt olen saanud ka igasuhust ravi, tavaliselt tupesisest (Dalacin 2%, ausalt öelda ei mäletagi kõiki). Arsti juures käin pidevalt, praktiliselt iga poole aasta tagant ja tihedamalt veel ja täiesti masendab see juba. Võib-olla toote mulle veel rohkem selgust ja lootust.
Tänud!!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Teie pikast kirjast loen Teie muret ja tundub, et Teid on vähe nõustatud.
Soovitused:
-paluge analüüside koopiad oma kätte, siis on võimalik teisene nõustamine
-lugege juurde labori kodulehelt HPV kohta, kui Teile pole antud patsiendi nõustamislehte ja Teid pole küllaldaselt nõustatud www.quattromed.ee
http://www.quattromed.ee/index.php?leht=251.

*inimorganism on bioloogiline olend, ning kõik ei käi matemaatika reeglite järgi.
Ei ole vajalik pidevalt korrata HPV teste, vaid esialgu 2x astas PAP teste, ning jälgida nende tulemusi. Vastavalt PAP testidele valitakse uurimis- ja ravitaktika.

*HPV ei tekita viljatust. See on viirushaigus nagu näiteks gripp, kus ravitakse sümptomeid köha, nohu jne., mitte viirust. HP viirust ei saa ravida, sellega saab hakkama tugev ja terve organism ise. Ravitakse viiruse kahjustusi.
Küll aga abordioperatsiooni järgselt võivad munajuhad sulguda.
*HPV ei ole noormehele ohtlikum kui Teile, võivad tekkida kondüloomid, kuid kuna meestel ei ole emaka kaela ja anatoomia on teine, siis puudub ka risk emaka kaela vähi tekkeks.
*kui soovite rasestuda, siis kondoom ei ole vajalik. Küll aga on kondoom vajalik juhusuhete puhul, sest HPV on sugulisel teel levivatest infektsioonidest kõige sagedasem. Kuid kordan veel, uuring, ms on väga kallis (299.-) on vajalik vaid siis, kui PAP testid on korrast ära.
HPV on väga-väga paljudel, kes seda ise ei tea ja pole ka vajalik, kui PAP testid on korras.

Kui soovite, võite broneerida aja vastuvõtule (mitte teisipäeviti, siis on rasedad), võtta kaasa oma analüüside koopiad ja androloogi vastus mehele, selgitan Teile toetudes faktidele Teie olukorda.
Olen kindel, et saite olulist infot ja meelerahu.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Kahe tableti võtmine

Teiseks küsimuseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi