beebipillid - ja uus rasedus 03.03.06 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere
Küsimus beebipillide osas.
Olen kasutanud ühte ja seda sama preparaati juba 5 a - Logest. Vanus 26a. Üks laps sünd 2000 a.
Perearsti soovitas mul pausi teha nendest pillidest. Et ma nagu teeksin endale karuteene või nii kui kunagi veel lapsi tahan siis nende pillide pärast ei pruugi neid saadagi.
Mis ma tegelikult peaksin ette võtma. Kas see on tõsi et nii pika aega kui võtta rasedusvastaseid preparaate võib uue lapse saamisel tekkida raskusi.
Kas on neil preparaatidel mõni kahjustav toime naise organismile.
Jutte olen kuulnud aga ootaks arsti seisukohta selles küsimuses.

Lugupidamsiega

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Kui teil ei ole plaanis lähiajal sünnitada, siis pillide pausi ei ole küll mõtet teha. Lõpetate siis, kui soovite rasestuda. On tehtud uuringuid, kui patsient on võtnud järjest pille 10 a. ja enam, siis on leitud vähest riskitõusu edaspidi rinna vähi tekkes, kui teil on ka selleks perekondlik soodumus. Kui te vahepeal sünnitate ja hakkate uuesti pille võtma, siis seda riski pole. Samas neil naistel, kes on võtnud pille ,siis munasarja vähki on tunduvalt vähem. Pillidel ei ole leitud kahjustavat toimet edaspidi uue lapse saamisel. Igal juhul abordi tegemine on mitmeid kordi kahjulikum. Dr kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Pillide lõpetamise kõrvalmõjud


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Kahe tableti võtmine

Teiseks küsimuseks ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi