mure 25.11.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 42 aastane, 2 sunnitust 11 ja 17 a. tagasi, aborte ei ole olnud. Gün. probleeme pole kunagi olnud. Rasestumisvastastest vahenditest olen ainult kasutanud kondoomi ja biol. meetodit /on op-tud fibr.adenoom 98.a., praegu rinnas uus muutusteta adenoom viimased 3 aastat, mis on jälgimisel/ . Gün . kontrollis olen käinud kord aastas. Menstr. tsüklid on olnud korrapärased 26-28 päeva. Kuna olen aastaid kasutanud biol. meetodit, olen juba "harjunud" tundma arvatavat ovulatsiooniaega. Ka on mul aeg-ajalt küllaltki intensiivne PMS. Käisin gün. kontrollis 01.11/m. algas 16.10./. Kõik oli korras, tehti ka tupekaudne UH. Arst ütles, et olete täies elujõus naine, folliiklid näha ja ilmselt rasestuksite ka veel kindlasti. 11.11 algas menstr., "tavaline", ainult rinnad olid kuidagi valusamad ja juba mens. ajal oli tunne, nagu oleks ovul. ja kohe vahetult pärast menstr. algasid PMS-i tunded. 15.11. käisin abdominaalses UH-s. sooltest leiti palju gaase, muu oli korras. Et UH-d tegi arst koos residendiga rääkisid nad omavahel ka nähaolevast folliiiklist.Vereanalüüs oli korras 27.10. seisuga./UH ja anal. määras perearst, kuna käisin prof. vastuvõtul/. 24.11. algas veritsus ja täna võin öelda, et on "täiesti tavaline" menstruatsioon. Seega oli vahe ainult 14 päeva! Siit ka mured. Kas on midagi viltu? Kui on, siis mis? Kas peaksin pöörduma uuesti gün .poole?
Ette tänades
muretseja

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Kui käisite äsja günekoloogilises kontrollis , siis arvan, et muretsemiseks ei ole põhjust. Kindlasti tehti Teil ka analüüsid emakakaelalt. Et ka ultraheli leid oli patoloogiata, ei saa Teil olla emaka limaskesta haigust (näit polüüp), mis võiks anda tsüklivälise veritsuse. On võimalik, et tsüklihäire on tingitud ka sellistest põhjustest nagu stress või psühhiline pinge. Kui ka järgmine menstruatsioon tuleb oodatust varem, pöörduge siiski uuesti naistearsti poole.
Edu Teile soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

CA 125 kõrgendatud tulemus ja selle võimalikud põhjused

Tere!

Küsisin juba teie käest müüomi ravimise kohta https://www.kliinik.ee/naistehaigused/id-2/noustamine?question=75021
Tänan teid vastuse eest!

Tahaks veel üks küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ca-125 tõuseb nii endometrioosi,müoomi,adenomüoosi ja munasarjatsüstide või kasvajate korral.Lühidalt ,haigusseisundite korral kui östrogeenide sisaldus on tõusnud. Teades Teie anamneesi ja seda,et ...

Loe edasi

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi