rasestumisvastased tabletid 14.09.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 22 aastane noor naisterahvas. Olen põhjalikult tutvunud infolehe ja foorumites kirjutatuga, kuid kuna praegu ei oleks lapse jaoks tõesti mitte sobiv aeg, siis tahaks enda rahustamiseks rasestumisvastaste tablettide mõjus kindel olla.
Masenduse ja söömishäirete tõttu jäid kaks aastat tagasi päevad ära. Et menstruatsioonitsüklit regulaarseks saada kirjutas arst antibeebipille Jeanin. Neid võtsin pool aastat. Sel ajal oli vereeritus väike. Seejärel pole peaaegu terve aasta enam tablette söönud, kuid menstruatsioon oli endiselt lühem (5 päeva, enne tablettide võtmist 7 päeva) ja üsna vähese vereeritusega. Kas see on normaalne?
Nüüd võtan juba teist nädalat neidsamu Jeanin tablette, seekord rasestumisvastase toime pärast. Infolehel ja foorumites on kirjas, et pruun vähene voolus on alguses loomulik, aga ma ei mäleta, et eelmine kord nii oleks olnud. Praegu on igatahes kogu tablettide võtmise aja selline määrimine esinenud. Paar viimast päeva on määrimine natuke suurem olnud ja hommikul oli kõhus korra selline päevade alguse moodi valu. Kas on võimalik, et see on seotud sellega, et ma eile hommikul kohe peale tableti võtmist mitte küll tahtlikult aga aja sunnil, et ühest kohast teise jõuda, üsna korraliku koormusega pooletunnise trenni tegin. Kas suure koormusega trenn enne või pärast tableti võtmist mõjutab selle toimet?
Võtan tablette hommikuti enne tööle minekut. Kas nende mõju sõltub sellest, kui ma võtan tableti umbes 10 minutit enne söömist või pärast söömist ehk kas tühi või täis kõht on mingi tähtsusega?
Nädalavahetustel võtan tablette paar tundi hiljem kui argipäeviti, kas sellest on midagi või pole nii vähene ajavahe määrav? Kui soovitav oleks tablette siiski võimalikult samal ajal võtta, hakkaksin neid võtma õhtuti. Kas tabletivõtmisaega saaks siis hilisemaks lükata (näiteks 14 tundi), kui ma uue tabletilehega alustan, et võtan hommiku asemel õhtul või tähendab see seda, et seitse päeva rasestumisvastast toimet ei ole?
Vastuse eest ette tänades,
Murel

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere,
peale pillidega lõpetamist on normaalne, kui vereeritus menstruatsiooni ajal on vähesem ja menstruatsiooni kestvus on lühem. See, et nüüd taas pillidega alustades esimestel kuudel on määrimisi, on samuti normaalne nähtus. Seda esineb suhteliselt sageli. Tavaliselt määrimised lõpevad peale 2 kuud pillidega alustamist.
Soovitan võtta tablette õhtuti. Kui tablett ununeb võtta rohkem kui 12 tundi, siis ei kindlusta see endam rasestumisvastast kaitset ja järgneva 7 päeva jooksul peab kasutama kondoomi. Kui teil on plaanis nihutada tableti võtmine 14 tundi hilisemaks, siis soovitan teha enne järgmist pillidega tsüklit 7 päevase pausi asemel 6-päevane vahe ja siis alustada pillidega juba uuel ajal.
Pillide imendumist ja nende mõju organismile ei mõjuta füüsiline koormus ega ka see, kas võtta pille enne või pärast sööki.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasestumisvastased tabletid koos antidepressantide

Tere. Kasutan rasestumisvastastest tablettidest Novynettet, kuid samal ajal kasutan ka Xeroxati ja Imovanet 1 tablett kumbagi päevas. Kas nende toimel väheneb rasestumisvastaste tablettide mõju?Ette tänades, ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Laura! Võtke julgelt neid tablette edasi.Rasestumisvastaste tablettide toime säilib.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Rasestumisvastased vahendid!?

Olen huvitatud Rasestumisvastastest tablettidest, kuid ei tea mida kasutada. Kuna mul on üpris suur karvakasv, ning olen kuulnud et on karvakasvu vähendavad rasestuvmisvastased tabletid - siis on see tõsi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
"Diane-35" on akne ja liigse karvakasvu korral kõige efektiivsem rasestumisvastane preparaat. Mis on suurenenud karvakasvu põhjus- selle selgitamiseks soovitan teha hormoon-uuringud.
K ...

Loe edasi

rasestumisvastased tabletid

tere!
Mure oleks järgmine:võtan juba mitmendat kuud tablette Jeanine, kuid viimasel kuul olin sunnitud võtma kõhulahtisuse tõttu 2 tabletti rohkem kui tavaliselt, kuidas peaksin nüüd jätkama?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Nüüd võtke pillid lõpuni ja tehke 7-päevase pausi asemel 4-päevane paus ja jätkake uue karbiga.
dr.Seemen

Loe edasi

Rasestumisvastased tabletid

Tere.

Kui hakata võtma bille Diane 35, siis mitme päeva pärast on kindel, et vahekorra tagajärjel rasedaks ei jää?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Diane-35 tuleb hakata võtma esimesest menstruatsiooni päevast ja esimese nädala järel võib alles olla kindel rasestumisvastases kaitses. Esimesed 7 päeva tuleb kasutada kondoomi.
dr. ...

Loe edasi

Tupesisesed rasestumisvastased tabletid

Kas tupesiseseid rasestumisvastaseid tablette võib kasutada pidevalt? Hormonaalsed rasestumisvastased tabletid teevad tuimaks ning ei ole huvi ka seksi vastu.
Või on olemas veel mõni vahend? Sünnitanud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
1. Pidevalt, kuid mitte iga päev.
2. Võimalusi on palju. Pöörduge naistearstile.

Loe edasi

rasestumisvastased tabletid.

Tere!Kasutan juba peaaegu 6kuud rasestumisvastased tablette Jeanine,kui ma alustan kohe uue lehega kas siis jääb menses ära?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kui soovid menstruatsiooni edasi lükata, tuleb ilma pausita võtta pille edasi. Kui lõpetad teise lehega, tuleb 2-3 päeva pärast viimast tabletti vereeritus.
dr. Seemen

Loe edasi

beebipillid

Selline küsimus, et kas antibeebipillide kasutamine võib mõjutada huvi seksuaalelu vastu. Olen enda juures tähele pannud, et pärast tablettide võtma hakkamist (kasutan Merciloni), puudub igasugune huvi ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Kahjuks on see tõesti nii,et hormonaalsed rasestumisvastased tabletid põhjustavad sageli kõrvaltoimena libiido nõrgenemist.Konsulteerige oma günekoloogiga ja võib-olla proovida mõnda teist kontratseptiivumit ...

Loe edasi

Polütsüstilised munasarjad

Mul on diagnoositud PCOS. Olen sünnitanud kaks last. Rasestumisvastase vahendina on kasutusel MARVELON tabletid. Tahan rasestuda 5 aasta pärast (olen siis 34-aastane ).

1. Kas kasutuselolevad ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Polütsüstilised ovaariumid võivad olla ka juhuleid täiesti tervel naisel,kellel on regulaarne menstruaaltsükkel. Kuna Teil on 2 sünnitust, kaldun arvama,et Teil tüüpilist PCOS i ei esine. Tüüpilised ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi