Äge põletik 04.08.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen 42-a. naine ja minu suguelu on üsna kaootiline - näiteks 2 korda kuus ja siis väga intensiivne. Partner on kindel. Mitu korda aastas olen peale vahekorda jäänud ägedasse põletikku - kõik alt seest punetab, on paistes, kipitab, tuleb kollakat voolust. Seni on mind ainsana aidanud Dalacin Vaginal Ovule küünlad (3 tk.) Kuna täna algas jälle vana probleem aga günekoloogi juurde ei pääse, siis kas ja mida ma saaksin osta apteegi käsimüügist, et vaevusi kuidagi leevendada? Või kas perearst saab seda ravimit minu palvel välja kirjutada? Olen opereeritud aastaid tagasi, emakavähi diagnoosiga, menopaus ammu möödas, suguelu niigi komplitseeritud. Ette tänades, E.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud E.!
Suure tõenäosusega on tegemist tupekuivusega ja suguelujärgse seisundiga (postkoitaalne trauma). Sageli ägeneb mitmetel põhjustel tupeseen. Peale läbivaatust võiks naistearst kirjutada põhjusliku ravi: kas tupekuivusele, kas tupeseenele, või limaskestade turset leevendavaid vahendeid.
Dalacin tupekuulikesed sisaldavad antibiootikumi Klindamütsiini. Need on mõeldud diagnoositud põletike raviks. Kaldun arvama, et Teid aitas täiteaine kakaovõi, mis sulab tupes ning määrib seestpoolt ja leevendab limaskestade ebamugavust.
Ka perearst võib kirjutada (kordus)günekoloogilisi ravimeid, kuid arukam oleks pöörduda naistearstile ka Teie kaasuva haiguse tõttu (OP).
Apteegi käsimüügist saate osta intiimseebi Lactacyd, pesta intiimpiirkoda jahedama veega ja intiimõli Ceridal.
Soovitan broneerida aeg naistearstile. Oluline on operatsiooni väljavõtte koopia. Kas munasarjad on eemladatud?
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

äge tupepõletik

Mul on tekkinud ootamatu ja tugev põletik tupes, valu ei lase öösel magada, voolus on hapupiima moodi ja lõhnatu aga ning vahepeal tuleb ka pisut verd (päevi pole). Põletik on kestnud 3 päeva, aga arsti ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Kristiina.
Kui Teil on valud , rohke voolus ja veritsus , mis häirivad Teie igapäevaseid tegemisi ja magamist, tuleks pöörduda valvekabinetti.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

spiraal

Tere! Käesoleval ajal kasutan rasestumisvastaseid tablette Micro-30, kuid sooviksin uuesti panna spiraali. Mul on olnud äge munasarja põletik. Peale seda arst ei soovita panna spiraali. Haigusest on möödas ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Pidage nõu oma arstiga. Kui ta Teile ei soovitanud spiraali, on selleks kindlasti mõjuv põhjus. Ühekordselt põetud ja korralikult välja ravitud munasarja põletik ei ole ainuüksi spiraali paneku ...

Loe edasi

munasarja põletik

Eile arsti juures selgus, et mul on äge vasaku munasarja põletik. Kas see mõjub kuidagi ka rindadele. Asi on selles, et parem rind on kogu aeg valus. Kas peaksin rindasid ka kontrollida laskma. Tänan.

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.

Munasarjapõletik ise ei peaks tekitama rindade valulikkust. Kui Teil on üks rind valuline, soovitan kindlasti kontrollida ka rindu.

Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: