Gonorröa 14.06.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere,

12. a tagasi oma esimese vahekorraga õnnestus mul saada oma esimesed ja õnneks viimased suguhaigused - gonorröa ja trihhomonoos. Nüüd partneriga abielus 7.a. 2000.a. aastal sündis esimene laps ja 2003. teine, kõik analüüsid olid raseduse ajal korras. Tsükkel on mul olnud terve elu äärmiselt täpne, kuid arvan, et üle keskmise vererohked ja esineb ka suuri klompe. Nüüd ligi 6.kuud tagasi muutusid päevad eriti vererohkeks ja kontrolli tulemusel selgus, et gonorröa on positiivne, samuti leiti emakakaelal polüüp. PAP II ja klamüüdia analüüsid korras. Partnerit (ka ennast ) pole alust kõrvalhüpetest süüdistada. Oleksin tänulik Teie võimalikele seletustele kas 12.a. tagasi saadud nakkus võis uuesti väljalüüa, näiteks organismi nõrgenemisel. 2.a tagasi kui ka oma teist last ootasin kaotasin ka väga lähedase inimese,mistõttu oletan, et organism oli väga nõrk (põdesin ka esimest korda kõikvõimalike külmetushaigusi).
Kuna ei soovi antibeebipille võtta, nende kõrvalmõjude tõttu, siis olen üritanud paaril korral ka spiraali panekut. Kahjuks nihkusid nad mõlemal korral paigast. Kas eelpooltoodud põletik (oletades, et ta on mu sees koguaeg istunud) on ka võimalikuks põhjuseks miks spiraal pole paigal püsinud? Kas ravikuurijärgselt on üldse mõtet spiraali uuesti proovida panna või kartes, et haigus võib ka edaspidi uuesti väljalüüa pole seda otstarbekas teha? Kas siin on ka mingi seos selle polüübiga mis avastati? Kas selle polüübiga peaks midagi ka ette võtma või eralduvad nad suure tõenäosusega iseeneslikult koos päevadega?

Teid ette tänades abi eest.

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Gonorröa võib kulgeda ka krooniliselt ja minimaalsete sümptoomidega nii, et ei naine ega ta partner sellest midagi ei tea. Tavaliste bakterioskoopiliste analüüsidega ei olegi alati võimalik gonorröad diagnoosida, selleks tuleb kasutada tundlikumaid meetodeid (näiteks PCR analüüsi). On võimalik, et raseduse ajal on Teil tehtud vähetundlikud analüüsid ja haigus oli Teil olemas. Organismi nõrgenedes võib haigus ägeneda. Samuti on võimalik ka uus haigestumine.
Igasugune infektsioon emakas on vastunäidustuseks emakasisese vahendi paigaldaisel aga ka ilma infektsioonita ei talu kõik naised emakas võõrkeha . Seega ka ravi järgselt ei saa Teile garanteerida, et spiraal Teile sobib.
Emakakaela ja emaka limaskesta polüüp ei ole põhjustatud gonorröast ja ise nad ära ei kao- need on vajalik eemaldada. Polüüp emakaõõnes võib põhjustada vererohkeid ja pikki määrivaid menstruatsioone ning tsükli väliseid veritsusi.
Kui gonorröa on korralikult ravitud ja kordusanalüüsid negatiivsed mõlemal partneril ei ole põhjust arvata , et haigus ise ''välja lööb''.
Ilusat suve soovides Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

suguhaigused

Mul on ysna lihtne lugu.Nimelt aasta tagasi sain yhelt partnerilt klamyydia. Kuna kahtlased sümptomid ilmnesid peaaegu et juba järgmisel päeval, läxin kohe arsti juurde ja sain ravi. Ning järelanalyysid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tänapäeval tehtavad suguhaiguste analüüsid on kõrge tundlikkusega, see tähendab, et tulemusi võib uskuda. Kindlasti pole mõtet hakata taas gonorröa ja klamüüdia testi tegema. Sügeluse põhjuseks ...

Loe edasi

gonorröa

kas on võimalik olukord, et mehel on gonorröa enam-vähem kaebusteta organismis u 4-5 aastat ning avastatakse juhuslikult analüüsidest? Abikaasal on samal ajal vastav test negatiivne?
Ette tänades,

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Gonorröa võib tõepoolest olla organismis kroooniliselt aastaid ilma kaebusteta . Võimalus, et partneril gonorröad ei ole, on väike, kuid siiski olemas (väike protsent partneritest ei nakatu). ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi