Adenoom rinnas 18.04.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Käisin Hiiu Onkoloogias rinnakontrollis, sest rind piltlikult öeldes põles. Arst ütles, et mul on adenoom ja tahtis toru ära panna, aga mina küsisin et mis see endaga kaasa toob. Suvalise vastuse peale ei osanud ma midagi öelda ega arvata. Ilmselt käib seal töö konveieri peal. Nimelt ei saanud ma korralikku vastust oma küsimusele, kas teise lapse soetamise peale võib mõelda. Üks laps on, teise plaan oli juba eelmisel aastal, aga siis ilmnes rinna probleem. Arst ütles nii muuseas, et nemad mingit "ei" ega "ja" ei ütle. Uus kontroll paluti kinni panna ja siis selgub mis edasi saab. Kui suuremaks läheb, siis on lõikus. Mida teha, kas lapse plaanimine tuleb jälle edasi lükata ? Kas rasedus võib adenoomi pahaloomuliseks ajada (praegu healoomuline)?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Rinnanäärme fibroadenoom on kõige sagedamini esinev rinnanäärme healoomuline kasvaja, mida esineb just noortel naistel. Võite planeerida rasedust , sest sellega ei kaasne mingeid riske, s.t. et rasedus ei põhjusta adenoomi muutumist halvaloomuliseks kasvajaks.
Soovitan siiski jääda jälgimisele ja perioodilislt käia rinnanäärme uuringutel.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

valus tükk rinnas

Tere!
Rindade kontrollimise käigus avastati tükk, mis katsudes on väga valulik. Ei ole kõva, pigem pehme. Suunati ultrahelisse.
Kas on põhjust arvata, et võib olla tegu vähiga? Viimati käisin ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Väga hea,et arst Teid kohselt ultraheliuuringule saatis,sest mammograafia tegemiseks olete liiga noor.Kui valulik tükk rinnas on seotud premenstruaalse perioodiga,siis on see normi variant.Pehme ...

Loe edasi

Fibroadenoom

Tere!
Mul on paremas rinnas fibroadenoom, mille kuju ja suurus ei ole aastatega muutunud. Kas ma võiksin tegeleda talisuplusega või on nii külm vesi selle diagnoosi puhul vastunäidustatud?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

tere. Ei ole vastunäidustatud.
Dr Kadastik

Loe edasi

Fibroadenoom rinnas

Tere!

Jaanuaris pöördusin arsti juurde, kuna vasakus rinnas oli mõnda aega ebamugavustunne, mis häiris. Tehti uuringud, biopsia - nii peene nõelaga, kui siis juba väheke suuremaga. Tehti mammograafia ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rindade valulikkuse väga sage põhjus ongi rindade fibrotsüstilised muutused (mastopaatia, fibroadenoomid).
Rindade fibroadenomatoos väga levinud, esieneb 50-60% naistest. Sellised healoomulised ...

Loe edasi

Tükk rinnas

Tere!
Mitu päeva on mu paremas rinnas olnud sellised kerged torked,mis otsest valu küll ei tee kuid on häirivalt tunda.Kui näpuga sealt kohast katsuda siis on tunda sõrme all ka mingit tükikest.Kas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kerge torkiv tunne rinnas võib olla üks premenstruaalse sündroomi tunnus. Sellisel juhul on vaevused ( rindade hellus, torked) menstruatsioonile eelneval 1-2 nädalal ja kaovad peale menstruatsiooni. ...

Loe edasi

rinnas imelik tükk

imetamine. paremas rinnas on selline muhk või siis kõva tükk see on olnud juba kas nädalat algul ei häirinja ei valutand . siis minu arst arvas äkki on piima paise ja soovitas tissid tühjaks lüpsta ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kui teil on valulik tükike rinnas , siis soovitaks ikkagi pöörduda arstile(günekolog või mammoloog). Dr Kadastik

Loe edasi

mure

Tere,
Olen 42 aastane, 2 sunnitust 11 ja 17 a. tagasi, aborte ei ole olnud. Gün. probleeme pole kunagi olnud. Rasestumisvastastest vahenditest olen ainult kasutanud kondoomi ja biol. meetodit /on ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Kui käisite äsja günekoloogilises kontrollis , siis arvan, et muretsemiseks ei ole põhjust. Kindlasti tehti Teil ka analüüsid emakakaelalt. Et ka ultraheli leid oli patoloogiata, ei saa Teil ...

Loe edasi

Pillid ja healoomuline tükk rinnas.

Tere! Hakkasin antibeebibille tarvitama, kuid unustasin ära, et mul on rinna sees juba aastaid (~ 5a.) selline pipratera suurune tükk. Suurenud ei ole üldse. Umbes neli aastat tagasi näitasin seda ka mammoloogile, ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Igasugune ''tükk'' rinnas vajab täpsustamist. Healoomulised rinnanäärme muutused, ka fibroadenoomid ei ole vastunäidustuseks rasestumisvastaste tablettide kasutamiseks. Küll ei tohi kasutada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi