rasestumisvastased tabletid diabeetikutele 30.09.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Olen kasutanud logesti 3 aastat ja lõpetasin märtsis tablettide võtmise põhjusel, et günekoloog siiski neid kasutada ei soovita, soovitas rohkem hormoonspiraali. Mul on 2 last ja diabeetik olen olnud 18 aastat(mõlemad rasedused on kulgenud normaalselt, diabeet kompenseeritud ja 8 ning 5 aastased lapsed on terved). Olen 31 aastane ja sooviksin aasta- paari pärast peresse lisaks veel ühte last. Kas võiksin kasutada seni edasi rasestumisvastaseid tablette ja kas kolmas rasedus diabeetikule on üldse soovitatav? Mul ei ole siiani mingeid diabeedi tüsistusi va. kerged muutused silmapõhjades, lapsed on sündinud mõlemad keisrilõikega tänu nende suurusele.Oleksin tänulik, kui vastaksite,kuidas on üldised seisukohad ras. vastaste tablettide kasutamisega diabeetikutel ja kui suurt ohtu/riski kujutab kolmas rasedus arvestades, et selleks ajaks olen olnud diabeetik ligikaudu 20 aastat, kuid kontrollin pidevalt veresuhkrut ning glükoliseeritud hemoglobiin on püsinud 7-8 % juures.

Terv. Annela

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere,Annela! Võite kasutada küll madala hormoonieisaldusega rasestumisvastaseid tablette (logest,harmonett,mertsiloon).Kuna olete 31 aastane, siis võiksite kolmanda lapse üsna varsti perre planeerida.Kõige õigem oleks,et rasestumine toimuks planeeritult ja diabeet oleks juba rasestumise ajal heas kompensatsioonis.Ka ei ole kolmas rasedus diabeetikule mingi vastunäidustus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Advantani kasutamine


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

rasedus ja testid


tsütoloogile uuring:
erotrotsüüdid -vähe
kokid-vähe
lameepiteel-palju
leukotsüüdid-palju

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Konisatsiooni järgne paranemine

Tere. Konisatsioon tehti 16 märts. Paranemine toimus hästi kuni 25 vastu 26 käisin Tartu emos kuna tekkis verejooks.See peatati seal mingi rohuabil marliga.Nüüd 6 aprill pöördusin uuesti valvearsti juurde ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, määrimist võib olla veel ehk paar nädalat. siis võite ka tööle minna. DRKadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi