mure 02.03.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Mul avastati hiljuti tupeseen ja siis veel mingid 2 mikroobi, mis on ka normaalselt olemas, aga tekitavad seal nüüd põletikku. Raviks sain 3 tupeküünalt ja 10-päevase kuuri Doxy-M-ratiopharm 100. Praeguse partneriga olen koos olnud 8 kuud, tal ei ole enne midagi olnud ega ka praegu pole mingeid kaebusi/muutusi vms. Suguelu alustamisest peale (üle 4 aasta) olen kasutanud Logestit ja käinud ka regulaarselt kontrollis ja alati on öeldud, et kõik on korras. viimane kontroll enne nende "haigusetekitajate" avastamist oli 2004. aasta novembris, ka siis oli kõik korras. Enne viimaste analüüside andmist avastasin tupeava ümber mingi punnid või sellised nagu kortsus nahamoodustised. 10 päevane kuur on nüüd läbi aga "need" on ikka alles. 1. Millest võib olla nende mikroobide arvukuse tõus? Hiiul öeldi ainult, et immuunsussüsteemi nõrgenemine.
2. Kas need nahamoodustised on ka nende mikroobide või seenega seotud?miks need ravi lõppedes ikkagi ära ei kadunud??
3. Kas on siiski võimalik, et sain selle oma partnerilt, aga miks see siis alles nüüd 8 kuud hiljem välja lõi? Või on see ikkagi ainult naistehaigus?
4. Kas kuidagi oleks võimalik nende mikroobide arvukuse tõusu ennetada? Kas käsimüügist ka midagi saadaval on? (ka partnerile juhul kui mina võin teda nakatada?)
5. Võib-olla oskate soovitada mingeid ravimeid, kreeme, pesemisvahendeid, vitamiine, toiduaineid või muid võimalusi/meetodeid mis asja parandaks?
Ette tänades,
murelik neiu, 20

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Tupeseen on tõesti seotud immuunsüsteemiga. Ka elustiili või elukeskkonna muutus, stress võivad esile kutsuda tupeseenpõletiku. Kui võtate mingil põhjusel antibiootikume, võib tupe mikrofloora häiruda ja tekib jällegi tupepõletik. Normaalses mikroflooras võivad olla seene tekitajad, kuid teatud olukorras võivad need hakata vohama tekitades põletiku. Tupeseen ei ole suguhaigus ja kui partneri immuunsüsteem on tugev, ei teki temal midagi. Ära hoida või vähemalt vähendada saab teatud intiiimpesu vedeliku kasutamisega igapäevases hügieenis(apteegis), mis hoiab tupe mikrofloora õiges vahekorras. Ei tohiks kasutada sünteetilist pesu, teatud hügieenisidemed võivad põhjustada ja tupetampoonide kasutamine. Igapäevaselt päevasidemeid ei soovitata nendel naistel kasutada. Oluline on süüa rohkelt juustu, jogurtit jne.Apteegis on saadaval immuunsüteemi tõstvaid looduslikke preparaate. Nahamoodustiste kohta on raske midagi öelda ilma neid nägemata. Võimalik,et on kondüloomid, seda mudugi peab analüüs ütlema. Sel juhul on tegemist suguhaigusega. Samas võib-olla on muutused seotud ägedast tupeseenepõletikust. Vaatamata sellele, et mehel kaebusi pole, soovitaks ikkagi temal võtta ka analüüsid. Vahel on nii, et ühel tulevad ühed mo välja, teisel muud, siis saab täpsustada teie probleemi. Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi