Premarin 24.02.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. 53a.Poolteist aastat tagasi avastatud vähieelne seisund ja op. emaksa.(igaks juhuks ka munasarjad) Östrogeenide puudusest tingitud probleemide (kuumahood) raviks määratud premarin.Poolteise aastase kasutuse järgi on hakanud kehakaal suurenema ,tursed näol jalgadel.Jälgin tervislike eluviise,toitun tervislikult. Oma arst andis mõista ,et nüüd on kõik korras ja siia asja enam ei ole.Kas peaks vaatamata kehakaalu suurenemisele seda ravi premariniga jätkama või peaks midagi muud proovima?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Saan Teie kirjast aru, et Teil on eemaldatud emakas koos emakamanustega (munasarjadega).
Kuna munasarjad eemaldati, siis östrogeendefitsiidi vältimiseks on Premarin, mis sisaldab vaid östrogeenset hormooni.
Ravi jätkamine sõltub Teie kaebusest ja ootustest elukvaliteedile. Kui klimakteerilised kaebused vähendavad oluliselt Teie elukvaliteeti, on ravi vajalik. Kui Teil kaebusi ei ole, otsustate, kas soovite hormoonasendusravi. Kaalu tõus võib olla ka muudest probleemidest.
Soovitan professor Mihkel Zilmeri raamatut "Normaalne söömine".
Otsuste tegemisel on vajalik naistearsti konsultatsioon. 4-5-aastase hormoonasendusravi järgi tuleb kaebused ja ravi vajalikkus üle vaadata.
Kindlasti on Teil olemas informatsioon varajaste ja hiliste kaebuste osas.
Lisa saate www.menopaus.info.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

endometrioos

Tere! Olen 36 aastane, Teie patsient(teisest maakonnast). Diagnoositi endometrioos 9 aastat tagasi, operatsioone 4 - alles on ainult emakakael. Võtan Premarini üks kord päevas. Ja küsimus - (ed) Kas endometrioos ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Küllalt harv,aga siiski võimalik,et ka allesjäänud emakakaelal on endometrioosikolle.Soovitan siiski günekoloogi juures ära käia ja kontrollida,võib olla on tegemist mingi põletikulise protsessiga.
Loe edasi

müoom

Minu 54.a. abikaasal lõigati kolm kuud tagasi müoomi, võeti ära emakas ja munasari.

Praegu on tal nüüd kõik hästi. Pole temaga rääkinud sel ajal üldse seksist, kas see on veel võimalik? Ei ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud küsija!

Tunnustan Teid mure pärast paarisuhtes kui tugevamat poolt.

Seks on võimalik kõrge vanuseni, kuid teatavasti naistel munasarjade töö lõppedes ~51 väheneb kiiresti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi