palun Teie kui eriarsti arvamust 20.01.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

36-aastasena tehti mulle operatsioon, mille käigus eemaldati kõik "naiste asjad" kuna esines mingi kasvaja, mis nägi välja nagu pahaloomuline. Igaks juhuks lõigatigi kõik ära.Nii mulle selgitati. Peale operatsiooni mingit ravi ei tehtud ja sain paarinädalase taastumise järel koju. Raviks määrati plaastrid Climara, mida olen nüüdseks kasutanud 5 aastat.Selle aja jooksul on kehakaal suurenenud 25 kg kuna isu on lõputu.Varem sõin ka küll palju, kuid kehakaalule ei mõjunud.Plaastri kasutamise ajal on süvenenud südamerütmihäired, mis enne plaastrite kasutuselevõttu esinesid tunduvalt harvem.Hetkel on rahaliselt keeruline seis ja kuu aja jooksul ei ole saanud plaastreid kasutada. Südamerütmihäired on jäänud harvemaks ja isu on tunduvalt vähenenud, üldiselt enesetunne oleks nagu erksam. Minu küsimused:
1. kas oleks mõtekas plaastrite kasutamine üldse ära jätta?Praeguseks olen 40aastane.
2.Juhul kui enesetunne peaks muutuma samasuguseks nagu varem,plaastrite kasutamise ajal, kas tohib iseseisvalt jälle hakata plaastreid kasutama?
3. Kas selline äkiline plaastritest loobumine ja kunagi hiljem võib olla jälle kasutama hakkamine võivad tervisele eriti halvasti mõjuda?
Mul pole kellegi käest rohkem küsida sest Naiste nõuandlas öeldi mulle kenasti, et nende poole pöörduda pole enam kunagi vajalik .
Aitäh
Lugupidamisega
Merike

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere,Merike! Teie kaebused on iseloomulikud klimakteerilisele sündroomile ja kune Teil tehti operatsioon enne 40 eluaastat,siis soovitan Teil kindlasti jätkata hormoonasendusraviga,peale plaastrite on olemas ka tabletid ja nahale hõõrutavad geelid.Kuna momendil on enesetunne talutav,võiks abi leida looduslikest vahenditest,näit.Klimodynon voi Femisojast.Kui aga enesetunne muutub halvemaks ei ole põhjust karta alustada uuesti hormoonraviga.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

üleminekuiga - verejooks

Tere Dr. Galina Litter!
Olen 47.a, suvel saan 48. Jaanuaris eemaldati Mirena, kuna 5. a sai täis. Naistearst ütles, et kuna emaka limaskest on nii õhuke, siis tõenäoliselt on alanud üleminekuiga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Õigus on mõlemil arstil.
1. juhtum: emakasisese süsteemi Mirena hormoonkapsli mõjul muutub emaka limaskest üliõhukeseks. Seetõttu muutusid ka menstruatsioonid märkamatuks. ...

Loe edasi

viljatus II

Tänan Teid vastuse eest!
Palun täpsustage, millistel juhtudel kasutatakse IUI-d (kas sperma liikuvuse probleem?) ja ICSI-d?
Minu puhul selgus UHs, et vähemalt munajuhade proksimaalne ots oli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Berta! Kõige raskem on minul kirja teel Teie olukorras nn.teist arvamust avaldada.Siis Te peaksite koos tehtud uuringutega minu vastuvõtule tulema.
IUI-emekaõõnde ei või viia seemnevedelikku ...

Loe edasi

kui palju maksab...

Tere dr. Litter! Öelge palun kui palju maksab visiit teie juurde. Olen käinud riiklikes haiglates ja saanud alati suht ebameeldiva vastuvõtu osaliseks. Ära on tüüdanud selline ükskõikne suhtumine. Ette ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere Piret!

Erapolikliinikus, kus mina töötan, olen seisnud "keskmiste hindade" eest.

Esmane eriarsti vastuvõtt 195.- , korduv 150.- , järgmine 125.- .

Analüüsid on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi