kas see on ravitav? 12.01.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

tere dr.K.SEEMEN.olen Tatjana ,aastaid 47 ja olen nelja täiskasvanud laste ema.Nii nagu kõik teised,kes teile küsimusi esitavad,olen ka mina järjekorras oma murega.kuna olen sünnitanud neli last ja elu sundis ka tegema palju aborte,tekkis mul juba ammu aastaid tagasi emakakaela haavand.Kõrvetamas ei käinud.olen ka periooditi külastanud günekoloogi,kes midagi ei ole avastanud ja ka haavandit polnud enam.Eelviimane külastus oli 2aastat tagasi,kus ka siis midagi erilist ei leitud.Umbes paar kuud tagasi hakkas mind vaevama nõrk valu alakõhus,mis sundiski mind põõrduma günekoloogi poole.Arst avastas tursunud,suurenenud,ja küllaltki kõva emakakaela.Ta võttis proovid ja suunas ka ultrahelisse.Ultrahelisse pääsen 20.jaanuaril.Siis aga tekkis mul küsimus,mis mind vaevab ja teeb ka väga murelikuks.MIS TÄHENDAB PAKSENENUD JA TURSUNUD EMAKAKAEL JA KAS SEDA SAAB KA EDASPIDI RAVIDA?Tänan teid ette ja kõike ilusat soovides TATAJANA.

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere, Tatjana,
Teid vaevavad tuimad alakõhuvalud võivad olla seotud põletikuga suguteedes, tegemist võib kirjelduse järgi olla emakakaela põletikuga. Sellisel juhul näitavad külvid (bakterioloogiline külv , klamüüdia jt.) põletikutekitajat ja analüüsi vastuste põhjal saab teha antibakteriaalset ravi. Kindlasti tuleb teha ka PAP test, et hinnata emakakaela rakkude seisundit. Kui esinevad muutused rakkudes, siis kindlasti on vajalik ka kolposkoopia ja biopsia emakakaelast. Reeglina läheb analüüsidega aega 1-2 nädalat. Siis peaks selguma põhjus.
Vabandan hilinenud vastuse pärast ja arvan, et Teie probleem on raviga lahendatav.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Emakakaela rakumuutused, HPV ja rasedus

Mul on juba pikka aega olnud emakakaelal rakumuutused (ASCUS, CIN I-II) ja samuti on leitud kaks keskmise riskiga HPV tüve. Olen olnud mitu aastat jälgimisel ja pidanud tegema iga poole aasta tagant kolposkoopia ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Rasedaid ei vaktsineerita HPV viiruste vastu ega teostata ka konisatsioone. Nii, et jääte jälgimisele kuni raseduse lõpuni, siis ...

Loe edasi

Munasarja tsüst

Tere!
Günekoloogi vastuvõtul avastati paremas munasarjas paksuseinaline tsüst 5 x 4 cm vaba vedelik 8mm. Analüüsides CA 125 ja HE4 tõusu ei ole. Peale analüüside võtmist paar päeva hiljem algas verejooks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 52-aastane

Tsüst ehk vedelik munasarjas ehk munasarja (healoomuline)kasvaja on leitud munasarjast ja see lähtub munasarja koest. Tsüsti ...

Loe edasi

Kõrge FSH, normaalne LH

Nägin siin otsinguga üht teemat, kus kommenteerisite, et kõrge LH suhe FSH-sse viitab PCOS-ile. Minul on olukord vastupidine. FSH tsükli 4.päeval mõõdeti 15,5. Samas LH oli normaalne (7,8). Olen kodutestidega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
FSH on folliikuleid stimuleeriv hormoon, tänu FSH-le folliiklid munasarjas kasvavad ja nendes olevad munarakud hakkavad küpsema. LH ( luteiniseeriv hormoon hormoon) mõjul toimub folliiklite ...

Loe edasi

beebipillid ja depressioon

Hakkasin Jeanine pille võtma märtsis (esimest korda elus). Algselt oli kõrvaltoime vaid iiveldus, arsti sõnul pidavat see kaduma kahe esimese kuuga. Kolm nädalat oli väga tugev, siis taandus ja nüüd tuleb ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Lõpetage palun praegu nende pillide tarvitamine,kui võimalik siis tehke kaks kuud vahet. Sellel ajal hoiduge rasestumisest mehhaanilisel teel . Ka teistel noortel naistel on sageli pillide tarvitamise ...

Loe edasi

Päevade edasi lükkamine

Tere,

Mure ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Pikk menstruatsiooni tsükkel


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

uroinfektsioonid


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Emaka müoom


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Emakakaelavähi sõeluuring

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Järgmised PAP sõeluurungud ...

Loe edasi

Konisatsioon


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi