valud 18.09.01 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Minu probleemid algasid juunikuus, kui arst diagnoosis mul alakõhu valude põhjal munasarjapõletiku, mis tekkis viirusinfektsiooni tulemusel. Suguhaigusi ei ole. Valud läksid paari päeva jooksul nii tugevaks, et mind viidi haiglasse. Nädalase ravi järel sain koju ja valusid ei olnud umbes 2 nädalat. Siis tundsin jälle alakõhus ja seljas valusid. Viimased 3 menstruatsiooni on olnud valude tõttu talumatud. Valud algavad juba enne menstruatsiooni. Olen üle aasta kasutanud antibeebipille ja enne põletikku polnud mul "päevade" ajal absoluutselt valusid. Olen käinud mitu korda naistearsti juures, kes väidab, et ägedat põletikku hetkel ei ole. Millest siis ikkagi need valud? Mind vaevab kinnisidee, et arst eksis diagnoosiga. Kas minu puhul oleks põhjust kahtlustada endometrioosi või välistab antibeebipillide kasutamine selle võimaluse? Ma ei tea enam, kuhu või kelle poole pöörduda abi saamiseks. Ma ei saa ju eluaeg sõltuda valuvaigistitest. Tänan vastuse eest!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Tere!

Informatsiooni Teie kohta on vähe, kuid tundub, et Teid on võimalik uurida ja kindlasti vajate arstipoolset selgitust - ravimine on koostöö patsiendiga.

Munasarjapõletikku eraldi esineb harva, tavaliselt on tegemist väikese vaagna põletikulise protsessiga. Veelgi harvem esineb viiruslikku põletikku.

Milline oli Teie ravi haiglas? Kas praegu jätkate antibeebipillide võtmist? Sel puhul võiks premenstruaalse sündroomi välja lülitada. Kas Teil on olnud rasedusi?

Kõige sagedamini on põletike põhjuseks sugulisel teel levivad infektsioonid, neid ongi vahel raske avastada. Seetõttu tuleks jätkuvate kaebuste puhul naistel korrata analüüse menstruatsiooni ajal (bioloogiline provokatsioon!). Endometrioos on võimalik, kuid antibeebipillidega tõesti kaebused vähenevad.

Lõpliku selguse saamiseks on võimalik teostada diagnostiline laparoskoopia, mille järgselt on võimalik diagnoos krooniline alakõhuvalu sündroom. Ravi on pikaaegselt antidepressantidega.

Teile kannatlikkust ja head kontakti raviarstiga soovides,

Galina Litter.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Pillid ja päevad

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane


Loe edasi

Menstruatsioon

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija


Loe edasi

Konisatsiooni ja valud emakas

Tere!

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Koposkoopia ja PAP test poole aasta pärast


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

DRKadastik

Loe edasi

menses

Tere


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

lõputu mure


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 59-aastane


Loe edasi

Üleminekuiga või tõsine probleem?

Tere!

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija

Kaasajal püütakse vältida ...

Loe edasi

Emakakaelapolüübi eemaldamine ja tüsistused

Tere!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Advantani kasutamine


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

rasedus ja testid


tsütoloogile uuring:
erotrotsüüdid -vähe
kokid-vähe
lameepiteel-palju
leukotsüüdid-palju

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi