Naissuguhormoonist 04.12.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.
Olen 37.a.naine ja mures oma tervise pärast.Kõik algas maikuus,kui mul hakkasid silmad paistetama.Nimelt tekkisid hommikuks ilusad padjakesed silmade alla ,mis iseenesest muidugi kuhugi ei kadunud.Selleks ,et enamvähem normaalselt välja minna või tööle olen võtnud furosemidi 20 mg.See annab paariks päevaks normaalse olemise.7 kuud olen asjatult teinud igasugu analüüse ja uuringuid(neerud,kilpnääre jm.)mis kõik on korras.Lõpuks nüüd tegin ka analüüsi hormoonidele ja kõik oli normipiires,kui väljaarvata ainukesena progesteroon ,mis luteaalfaasis oli alla 0,64 nmol/.Arusaamist mööda on seda vähe,aga kas see võiks ka olla silmade paistetuse põhjuseks?Muid kaebusi suurt polegi,kui ainult see ,et juuksed vahepeal natuke rohkem lahti olid ja ka menstruatsioon paar viimast kuud on ebakorrapärane olnud.Jään väga Teie vastust ootama.

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Menstruatsioonitsükli häired on tõenäoliselt tingitud luteaalfaasi madalast progesteroonist.Juuste väljalangemise põhjust ei oska kirja teel oletada.Oma osa mängib kindlasti ka stresssituatsioon.Kui tursete põhjust ei ole senini leitud,võiks proovida apteegi käsimüügil olevaid loodustooteid.näit.BOLDO tabletid,diureetiline tee ja Terropoint firma tooteid -Slim spargel jne. Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasedus ja kõrge vererõhk


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Veritsus pärast vahekorda

Tere!

Olen võtnud Yaz pille umbes 6 aastat ning probleeme pole nendega eelnevalt olnud. Kordagi pole põdenud ühtegi suguhaigust ega ka naistehaigust, kuid nüüd on tekkinud probleem, kus pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Iga veritsuse (ja uue partneri) puhul peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid ja rasedus. Saate teha rasedustesti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi