Tupepõletik - psühholoogiline hirm 24.08.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere Lp.dr. Katrin Seemen!
Pöördusin hiljuti günekoloogi juurde - põhjuseks eneskontroll. Tehti PAP analüüs ... nüüd sain teada, et mul on põletik ning pean minema uuesti arsti juurde ja retsepti saama. Psühholoogiliselt on ju alati raske uskuda, et just minuga saab nii juhtuda ja siis lähevad mõtted ka peas hullemaks, äkki on mul ka suguhaigused - günekoloog esmasel läbivaatusel ja katsumisel ei leidnud midagi silmnähtavat ... aga ikkagi kardan ... kui on muud ka karta kui põletikku, kuidas tomida, kas küsida kohe asrtilt eriteste? just eneserahustamiseks soovin teha mingi põhjaliku analüüsi kus saab teada kas on veel midagi peale põletiku ... mis analüüse ma peaksin küsima? kuidas hingerahu saada?
Kuidas oma parteneriga rääkida sel teemal, kas ta peaks ka tervisekontrolli minema igaks juhuks?
Lugupidamisega,
Kirsi (24.a.)

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
PAP analüüs võib näidata põletikulist reaktsiooni, kuid selle analüüsi alusel ei saa öelda, mis on põletiku tekitaja. Seega soovitan kõigepealt teha klamüüdia analüüsi, kuna klamüüdia on kõige sagedasem põletiku põhjustaja, mis pooltel juhtudest ei anna ühtegi kaebust. Kuna põletiku põhjus ei pruugi olla üldsegi mitte sugulisel teel leviv haigus, siis võiks teha ka emakakaela bakterioloogilise külvi. Kui külvid on negatiivsed, piisab lühiaegsest ravist tupekuulidega.
dr. K.Seemen

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Valu vahekorra ajal

Tere!
Minu on selline mure, et kuskil kuu aega tagasi hakkasin tundma vahekorra ajal paremal pool valu. Et selline tunne, et peenis läheks millegi vastu....(raske kirjeldada seda täpsemalt). Mida ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
põhjuse väljaselgitamiseks on vajalik naistearsti konsultatsioon: günekoloogiline läbivaatus, ultraheli uuring, analüüsid. Valuliku vahekorra põhjuseks võib olla põletik suguteedes (tupepõletik, ...

Loe edasi

tupepõletik...

tere...
sümtomite järgi otsustades on mul tupepõletik, kas selle raviks peab pöörduma arsti juurde või on ka muid võimalusi? Kas see haigus võib põhjustada ka menstruatsioonihäireid?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tupepõletiku põhjuseid on palju, põletik võib põhjustada ka tsüklihäireid. Põletikutekitaja kindlaks tegemiseks peab siiski pöörduma naistearsti poole analüüsideks. Ravi sõltub põhjusest.

Loe edasi

tupepõletik

Tere,

Kas tupeküünlaid võib panna ka menstruatsiooni ajal?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Võib, aga ei ole soovitav, sest see on ju ravimi raiskamine.

Loe edasi

Seksimine on valus.

Olen noor 23a. naine. Minu noormees on minust paar aastat vanem. Oleme käinud veidi üle aasta ja suguelu elanud natuke vähem kui aasta. Muret teeb mulle see, et seksimine on valus. Mu noormees teeb enne ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Alateadlik hirm valuliku vahekorra eest põhjustab iga kord taas seksimist alustades krambi. See on psühholoogiline probleem ja sellega tuleb
tegeleda,s.t. et soovitan abi saamiseks ja erinevate ...

Loe edasi

tupepõletik

Tere! Mul on bakterjaalne vaginoos ja ma sooviks teada, kas sellisel juhul partnerit ravima ei pea!Jään Teie vastust ootama!

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui partneril kaebused puuduvad,siis ei pea ravima.Kui esineb suguti punetus ja ärritus,soovitan kasutada 2% klindamütsiinsalvi.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: