mure 16.08.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere
Mure järgmine:
Käisin oma günekoloogi juures vastuvõtul, et kontrollida, kas kõik korras.
Kuna mul on juba mõned aastad olnud väike tsüst, mida aga arsti soovitusel ei ole vaja olnud eemaldada ja häda ei ole ka teinud, olen käinud väga korralikult kontrollis. Menstruatsioon on üsna valulik ja rohke veritsusega, olen 48.a. Günekoloog tegi ultraheli uuringu ja ütles, et nii palju kui on võimalik temal näha, on korras. Aga muret tekitaski mulle see, et ta soovitas pöörduda haiglasse, et teha emakasisene uuring, kahjuks ei tea, kuidas seda nimetada(günekoloog selgitas, et see on umbes nagu abort). Küsisin, kas on selleks mingi eriline vajadus või kahtlus, vastuseks sain, et kuna mina soovisin teada, kas kõik korras, ei saa seda ilma sellise uuringuta öelda. Või jättis ta mulle järsku midagi ütlemata.
Küsimus oleks- kas taolist uuringut tehakse tihti ja kas see oleks ikka vajalik antud juhul?
Loodan, et saate nii vähese info põhjal arvamuse siiski anda
Ette tänades
patsient Virumaalt

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Emakaõõne abrasiooni tehakse siis , kui kahtlustatakse emaka limaskesta haigust (polüüp, liigne vohamine, kasvaja ). Kui ultraheli uuringul emaka limaskest on normipärane, Teil ei esine tsükli väliseid veritsusi ei ole abrasioon ilmtingimata vajalik. Teie raviarst suunas Teid arvatavalt seetõttu uuringule, et täpsustada rohke veritsuse põhjust. Selles eas võib mõnikord olla tegu kollaskeha hormooni puudulikkusega või adenomüoosiga (adenomüoos on haigus, kus emakalimaskesta taoline kude kasvab emaka lihase sisse). Diagnoosi täpsustamisel võib mõnikord olla abrasioonist või emaka limaskesta biopsiast kasu. Väikese munasarja tsüsti korral, mis püsib muutumatuna , ei ole abrasioon vajalik, soovitaksin aga teha veeniverest tuumormarkeri Ca125 uuringu.
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Emakakaela rakumuutused, HPV ja rasedus

Mul on juba pikka aega olnud emakakaelal rakumuutused (ASCUS, CIN I-II) ja samuti on leitud kaks keskmise riskiga HPV tüve. Olen olnud mitu aastat jälgimisel ja pidanud tegema iga poole aasta tagant kolposkoopia ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Rasedaid ei vaktsineerita HPV viiruste vastu ega teostata ka konisatsioone. Nii, et jääte jälgimisele kuni raseduse lõpuni, siis ...

Loe edasi

Munasarja tsüst

Tere!
Günekoloogi vastuvõtul avastati paremas munasarjas paksuseinaline tsüst 5 x 4 cm vaba vedelik 8mm. Analüüsides CA 125 ja HE4 tõusu ei ole. Peale analüüside võtmist paar päeva hiljem algas verejooks ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 52-aastane

Tsüst ehk vedelik munasarjas ehk munasarja (healoomuline)kasvaja on leitud munasarjast ja see lähtub munasarja koest. Tsüsti ...

Loe edasi

Kõrge FSH, normaalne LH

Nägin siin otsinguga üht teemat, kus kommenteerisite, et kõrge LH suhe FSH-sse viitab PCOS-ile. Minul on olukord vastupidine. FSH tsükli 4.päeval mõõdeti 15,5. Samas LH oli normaalne (7,8). Olen kodutestidega ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
FSH on folliikuleid stimuleeriv hormoon, tänu FSH-le folliiklid munasarjas kasvavad ja nendes olevad munarakud hakkavad küpsema. LH ( luteiniseeriv hormoon hormoon) mõjul toimub folliiklite ...

Loe edasi

beebipillid ja depressioon

Hakkasin Jeanine pille võtma märtsis (esimest korda elus). Algselt oli kõrvaltoime vaid iiveldus, arsti sõnul pidavat see kaduma kahe esimese kuuga. Kolm nädalat oli väga tugev, siis taandus ja nüüd tuleb ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Lõpetage palun praegu nende pillide tarvitamine,kui võimalik siis tehke kaks kuud vahet. Sellel ajal hoiduge rasestumisest mehhaanilisel teel . Ka teistel noortel naistel on sageli pillide tarvitamise ...

Loe edasi

Päevade edasi lükkamine

Tere,

Mure ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Pikk menstruatsiooni tsükkel


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

uroinfektsioonid


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Emaka müoom


Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Emakakaelavähi sõeluuring

Tere!


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 40-aastane

Järgmised PAP sõeluurungud ...

Loe edasi

Konisatsioon


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi