Kaksikud 09.08.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Lp. Galina Litter,
Tere,
Peale 1 a. proovimist õnnestus rasedaks jääda.( Diagnoositi PCO ja kasutasin Serophenet) On raseduse 4 nädal ja eelmisel nädalal käisin ultrahelis, kus avastati, et on kaks lootemuna. Arst hoiatas, et see pole veel päris tõene ja, et 1 ehk nõrgem võib vahepeal "ära kaduda" (kuidas see võib juhtuda?) .
Arvele ma ennast veel võtnud pole. Plaanin seda teha septembris. Kuna suures õnnetundes unustasin oma arstilt küsida ( hetkel ka puhkusel), siis tekkisid mõningad küsimused: kas kaks lootemuna võib minu puhul olla seotud ov-ni stimuleerimisega?(kummagi suguvõsas kaksikuid pole)
Millal saab teada, kas on oodata ühe- või kahemunaraku kaksikuid? Lisaks - kuna olen reesusnegatiivne ja mees positiivne, siis kuidas see mõjub minu esimesele rasedusele? (tavaliselt esimese lapse puhul ei pidavat ohtu olema - aga mis siis kui esimesi lapsi on 2 ?)
Suurimad tänud,
Mari

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Mari!
Olen nõus Teie raviarstiga, see ultrahelis nähtu nii varajases staadiumis on vaid oletus.
Meditsiinis on kümneid tuhandeid patoloogiaid, ka "paberlooteid", peetunud rasedusi jpm.
Rasedana peab arvel olema hiljemalt 12. nädalast, soovitavalt koos vajalike analüüsidega ning perearsti konsultatsiooniga.
Teie versioon ovulatsiooni stimuleerimisest on üks võimalikset teguritest.
Kehtiva raseduse jälgimise ravijuhendi järgi on kohustuslik ultraheliuuring loote võimalike väärarendite selgitamiseks 10.-14. rasedusnädalal. Siis peaks olema asjaolud selgemad. Kas ühe-või kahemunaraku, seda on raske öelda, kuid vahel on raseduse II ja III trimestris nähtavad loodete erinevad lootepõied.
Kahjuks keegi ei tea, millise reesuse ja veregrupi pärib loode (looted), seetõttu asjatu muretsemine ei tule kasuks. Kõikidele Rh-negatiivsetele rasedatele tehakse korduvalt antikehade uuringuid ja vastavalt tegutsetakse.
Õnnitlen Teid esimese raseduse puhul! Nautige oma rasedusaega, neid on ju kaasaegsete naiste elus vaid mõned.
Võtke end rasedana arvele nii pea, kui võimalik, külastage määratud ajal arsti, ämmaemandat, rasedate loenguid.
G.Litter
www.naistearst.ee




Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

CA 125 kõrgendatud tulemus ja selle võimalikud põhjused

Tere!

Küsisin juba teie käest müüomi ravimise kohta https://www.kliinik.ee/naistehaigused/id-2/noustamine?question=75021
Tänan teid vastuse eest!

Tahaks veel üks küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ca-125 tõuseb nii endometrioosi,müoomi,adenomüoosi ja munasarjatsüstide või kasvajate korral.Lühidalt ,haigusseisundite korral kui östrogeenide sisaldus on tõusnud. Teades Teie anamneesi ja seda,et ...

Loe edasi

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

Valu paremas pool kubemes ja puusa piirkonnas.


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Hormonaalne tasakaal pärast sünnitust

Tere!

Sünnitasin 25.09.2016.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi

SOS pill


Paar tundi hiljem oli uus vahekord, ja kuna ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi